Κρίσιμες ώρες για τον Εθνικό! Έντονες διεργασίες για την επόμενη διοίκηση του ΤΑΑ

 

Ακέφαλο παραμένει διοικητικά το ΤΑΑ Εθνικός έπειτα από την παραίτηση που υπέβαλε σύσσωμο του διοικητικό του συμβούλιο. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο μεγάλο σε διάρκεια και σε ορισμένες στιγμές με εντάσεις ΔΣ του Ερασιτέχνη το βράδυ της Τρίτης, οπότε και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του επισήμως για την υποβολή της παραίτησης από τον Γ. Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες που υπήρξαν ότι «οι παραιτήσεις δεν γίνονται στα μέσα ενημέρωσης αλλά στο ΔΣ του Ερασιτέχνη», που είναι άλλωστε και αυτό που το διορίζει, από το ΤΑΑ Εθνικός διευκρίνιζαν ότι οι παραιτήσεις είχαν κατατεθεί τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν την δημοσιοποίησή τους στον Τύπο μέσα από την περίφημη απολογιστική ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, οι παραιτήσεις έγιναν… ηλεκτρονικώς καθώς είχε αποσταλεί σχετικό e-mail, ωστόσο μερίδα του ΔΣ του Εθνικού ζήτησε να υπάρξει και επίσημο έγγραφο που θα πρωτοκολληθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει. Σε κάθε περίπτωση αυτήν την στιγμή το ΤΑΑ παραμένει ακέφαλο, με τις προθεσμίες να τρέχουν όσον αφορά την αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα.

Η παραίτηση αφορά και τα πέντε μέλη της διοίκησης Γεωργιάδη, συμπεριλαμβανομένου και του Αντώνη Τελόπουλου που προσφάτως εξελέγη και στο ΔΣ του Ερασιτέχνη. Με αυτήν την τελευταία ιδιότητα, ο νυν β’ αντιπρόεδρος του Εθνικού έχει εξουσιοδοτηθεί από το υπόλοιπο σώμα να τρέξει αποκλειστικά τα ζητήματα των διευθετήσεων με τους παίκτες, ώστε να μην κινδυνέψει η συμμετοχή της ομάδας στην Α1 Κατηγορία.

Η εξασφάλιση της άδειας ωστόσο κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν ακόμα λαμβάνειν, ακόμα και από την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να τους εξοφλήσει όλους ή εναλλακτικά να εξασφαλίσει τις υπογραφές τους σε διακανονισμούς, ώστε να ανάψει το πράσινο φως της αδειοδότησης. Και αυτό πρέπει να γίνει τον προσεχή μήνα.

Στο μεταξύ, οι παρασκηνιακές διεργασίες και οι ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να βρεθούν τα πέντε άτομα που θα αναλάβουν να ηγηθούν του νέου ΤΑΑ και να το καθοδηγήσουν την σεζόν 2015-2016. Οι συζητήσεις με τους υποψήφιους για αυτόν τον ρόλο γίνονται σε υψηλότατο επίπεδο, από τον νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αυγερινό Μεσινέζη που έχει θέσει το ζήτημα αυτό ως άμεση προτεραιότητα.

Επειδή ο χρόνος τρέχει, εξελίξεις αναμένονται ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα ή στις αρχές της επόμενης. Σε κάθε περίπτωση, αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν να ελέγχει τα πεπραγμένα της διοίκησης Γεωργιάδη, αν και τον Μάιο, πριν τις εκλογές του Ερασιτέχνη, είχαν γίνει εκλογές για να συμπληρωθούν τα μέλη της και να προχωρήσει στο έργο της.

Το έργο εκείνης της Εξελεγκτικής Επιτροπής προφανώς περιορίστηκε στον έλεγχο του απολογισμού των άλλων 13 τμημάτων του συλλόγου εκτός από το ΤΑΑ του βόλεϊ, που ζήτησε άλλωστε και πήρε μικρή παράταση στην θητεία του. Όπως όμως διευκρινίστηκε στο ThrakiSportS από την πλευρά του απερχόμενου ΤΑΑ, η παράταση που είχε ζητηθεί ήταν 15νθήμερη και όχι διμηνιαία, όπως ουσιαστικά επιβλήθηκε εν τοις πράγμασι στην συνέχεια.

Πλέον η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή καλείται να ελέγξει τα πεπραγμένα της διοίκησης Γεωργιάδη. Ένα από τα μέλη της Επιτροπής είναι ο ταμίας της παραιτηθείσας διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός Αντώνης Χατζησταύρου, που όπως γίνεται αντιληπτό, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, θα κριθεί να γίνει… ελεγκτής του εαυτού του.

Πάντως από το ΤΑΑ Εθνικός επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή και όλες οι πληρωμές αλλά και τα έσοδα έγιναν μέσω τραπεζικών λογαριασμών και είναι καταγεγραμμένα μέχρι τελευταίας δεκάρας, κατά συνέπεια το έργο της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα είναι σχετικά εύκολο. Από τον Ερασιτέχνη θα περιμένουν πάντως την έκθεσή της, ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς παραλαμβάνουν και τι θα κληθούν να δώσουν στη νέα διοίκηση του ΤΑΑ, όταν αυτή οριστεί.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι το ζήτημα της πλήρους αυτονόμησης του τμήματος βόλεϊ από τον υπόλοιπο Εθνικό, κάτι που εκ των πραγμάτων θα γίνει με την επικείμενη μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία. Μέχρι τότε πάντως, ο κεντρικός Εθνικός έχει την ευθύνη να διορίσει νέα διοίκηση και σε αντίθεση με παρελθοντικές καταστάσεις, η τάση που υπάρχει είναι ομαδικά σε επίπεδο ΔΣ να λαμβάνονται εφεξής οι όποιες σημαντικές αποφάσεις αφού προηγείται διεξοδική συζήτηση και όχι να έρχονται υπαγορευμένες από ένα ή δύο άτομα, όπως συνέβη στο παρελθόν. «Από τον Εθνικό των προσώπων πάμε στον Εθνικό της ομάδας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά το ThrakiSportS.

Σε κάθε περίπτωση, οι ώρες είναι κρίσιμες για την τύχη του τμήματος βόλεϊ του ιστορικού συλλόγου και μπροστά στον κίνδυνο να μην πάρει αδειοδότηση, στο πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος που προαναφέρθηκε, όλοι πλέον δείχνουν να συσπειρώνονται στην προσπάθεια αυτή, την οποία ωστόσο θα κληθεί να φέρει σε πέρας νέα η διοίκηση που θα διοριστεί στο ΤΑΑ μετά την (για άλλους απρόσμενη και για τους περισσότερους αναμενόμενη) παραίτηση των Γ. Γεωργιάδη, Αντ. Χατζησταύρου, Κ. Παλακίδη, Αντ. Τελόπουλου και Στ. Καζακίδου…