Όταν ο Τόρο κέρδιζε πέναλτι απέναντι στους Ισλανδούς, άνοιγε η Ελλάδα το σκορ αλλά στο τέλος… έχανε όπως η Αγγλία (+video)

Η Ισλανδία έκανε την μεγάλη έκπληξη του φετινού Euro 2016. Έκπληξη ήταν έτσι κι αλλιώς η παρουσία της στην διοργάνωση την ώρα που πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η Ολλανδία και η Δανία έχουν μείνει εκτός. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η πρόκρισή της στις 16 ομάδες.

Τι να πει κανείς όμως για το θαύμα που πέτυχε το βράδυ της Δευτέρας, αποκλείοντας την Αγγλία και προκρινόμενη στα προημιτελικά της διοργάνωσης; Η Ισλανδία θα παίξει στον προημιτελικό της Κυριακής με την Γαλλία, ενώ θα έχουν προηγηθεί την Πέμπτη η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Πολωνία, την Παρασκευή το ματς της Ουαλίας με το Βέλγιο και το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα στην Γερμανία και την Ιταλία, η οποία νωρίτερα νίκησε με 2-0 την Ισπανία και την αποκαθήλωσε από τον θρόνο της Ευρώπης που κατείχε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Αν και η Ισλανδία βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ που δέχθηκε μάλιστα από πέναλτι, η ομάδα της μικρότερης χώρας που έλαβε μέρος στο Euro κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, πήρε δίκαια την πρόκριση. Αν πάντως κρίνει κανείς από την εξέλιξη του ματς, θα έλεγε ότι σε κάποιον βαθμό θυμίζει το φιλικό με την Εθνική Ελλάδος που είχε δώσει η Ισλανδία τον περασμένο Μάρτιο στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Και τότε η Ισλανδία είχε δεχθεί γκολ με ένα πέναλτι, το οποίο μάλιστα είχε κερδίσει ο Βασίλης Τοροσίδης σε ανατροπή μέσα στην περιοχή. Τότε βέβαια η Ελλάδα είχε προηγηθεί με 2-0, αφού ο Φορτούνης που ευστόχησε στο πέναλτι λίγο αργότερα είχε πετύχει με σουτ και δεύτερο τέρμα, σε μια φάση που και πάλι είχε ξεκινήσει από την δεξιά πλευρά και από σέντρα του Ξανθιώτη αρχηγού της Εθνικής Ομάδας.

Ωστόσο, παρά το 2-0 η Ισλανδία είχε καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φύγει από την Αθήνα με μια περήφανη – αν και φιλική – νίκη, η οποία φαίνεται ότι αποτέλεσε φάρο για την ομάδα των «ψαράδων» ώστε να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους οκτώ της Ευρώπης αποκλείοντας μάλιστα ένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο, όπως χαρακτηρίζεται απέναντί τους αυτό της Αγγλίας.

Θυμηθείτε το φιλικό ματς Ελλάδας – Ισλανδίας από τις 29 Μαρτίου του 2016 και την εμφάνισή τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη, μέσα από το ακόλουθο βίντεο…