Φιλική νίκη των Παλαιμάχων του ΑΟΞ στο φιλικό προς τιμήν του Αχ. Αδαμόπουλου στην Καρδίτσα

Ένα ξεχωριστό παιχνίδι κλήθηκαν να δώσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΞ που ταξίδεψαν στην Καρδίτσα για να αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι τους παλαίμαχους της τοπικής Αναγέννησης Καρδίτσας σε ένα παιχνίδι που έγινε προς τιμήν του Αχιλλέα Αδαμόπουλου(θυμηθείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος(25/6/2015) από την απώλειά του που βύθισε στο πένθος την ποδοσφαιρική κοινότητα των «κιτρινόμαυρων» και φυσικά της Ξάνθης.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα καθώς στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί φίλοι, πρώην συμπαίκτες αλλά και οι οικογένεια του εκλιπόντος σπουδαίου Καρδιτσιώτη στράικερ που προσέφερε τόσα πολλά στην ομάδα της Ξάνθης. Το παρών αν και δεν αγωνίστηκε έδωσε στο γήπεδο και ο έτερος Καρδιτσιώτης που άφησε εποχή με την παρουσία του στην Ξάνθη Μάκης Τζάτζος, με την συνοδεία των δύο γιων του, που και αυτός συνδέει τις δύο επαρχιακές ομάδες, καθώς πέρα απο ποδοσφαιριστής και στους δύο υπήρξε και πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Πριν τον αγώνα υπήρξαν τιμητικές πλακέτες και ευχαριστίες απο πλευράς των γηπεδούχων προς τους Ξανθιώτες για την αποδοχή της πρόσκλησης, με την ομάδα της Ξάνθης να την ενισχύουν για αυτή την σημαντική απο πολλές απόψεις αναμέτρησης και οι Καραμίχαλος και ο πιο γνωστός Θανάσης Κωστούλας που βρέθηκαν στην Καρδίτσα για το συγκεκριμένο φιλικό και φόρεσαν την φανέλα της Ξάνθης.

Στα αγωνιστικά η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-3 σε μια χορταστική αναμέτρηση με ωραίο θέαμα. Το σκορ άνοιξε ο Τάσος Αβραμίδης για τους Ξανθιώτες με τους γηπεδούχους να ανατρέπουν το σκορ και να περνούν μπροστά με 2-1 όχι όμως για πολύ καθώς με τα τέρματα των Γιάννη Δημητριάδη και Μάκη Σαμαρά οι Ξανθιώτες ανέτρεψαν την κατάσταση και με ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους με αυτογκόλ πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 4-2. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στην εκπνοή του αγώνα με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 4-3.

Μετά το τέλος του αγώνα οι Καρδιτσιώτες δεξιώθηκαν τους ομολόγους τους ομάδα παλαιμάχων του ΑΟΞ σε καφέ εστιατόριο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με τους Ξανθιώτες λίγο πριν τις 22:00 να ξεκινούν για το ταξίδι της επιστροφής.

Για την ομάδα της Ξάνθης ο κόουτς της ομάδας Νίκος Κριεζής ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Μουστάκη, Τουργαίδη, Πανίδη, Σαμαρά Χρ., Ναβροζίδη Στ., Κωστούλα Θ., Δημητριάδη, Τσετινέ Ν., Σαμαρά Μ., Αβραμίδη Τ., Καραμίχαλο

Ενώ στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Ξανθόπουλος, Μαυρομάτης, Πασβάντης, Ανθόπουλος Ν., Ματζαρίδης, Λαζαρίδης. Μουξιός, Κουρτίδης και Φεράτογλου Φεράτ.