Euro 2016: Με Βιεϊρίνια στον πάγκο η πρόκριση της Πορτογαλίας! Κόντρα σε Πολωνία στα προημιτελικά η ομάδα του Σάντος…

Η Πορτογαλία χωρίς αυτήν την φορά τον “δικό μας” Αντελίνο Βιεϊρίνια που έμεινε στον πάγκο, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016. Στον βραδινό αγώνα του Σαββάτου νίκησε με 1-0 την Κροατία στην παράταση.

Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Κουαρέσμα στο 117ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των Πορτογάλων και σουτ του Ρονάλντο που απέκρουσε ο Σούμπασιτς, για να έρθει ο σκόρερ και παίρνοντας το ριμπάουντ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Είχε προηγηθεί ένα λεπτό πιο πριν τεράστια ευκαιρία των Κροατών να ανοίξουν το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Πέρισιτς κατέληξε στο δοκάρι. Ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι με τις δυο ομάδες να προσέχουν τις άμυνές τους.

Στον προημιτελικό της Πέμπτης η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, που νωρίτερα λύγισε στα πέναλτι με 5-4 την Ελβετία. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1 με το γκολ της ισοφάρισης του Σακίρι για τους Ελβετούς με ανάποδο ψαλίδι να θεωρείται το κορυφαίο μέχρι στιγμής στην διοργάνωση.

Τέλος, στο βρετανικό ντέρμπι που διεξήχθη στο Παρίσι δυο μέρες μετά το Brexit, η Ουαλία νίκησε με 1-0 την Βόρειο Ιρλανδία και περιμένει από τον αγώνα Ουγγαρία – Βέλγιο που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής, να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Παρασκευής.

Την Κυριακή διεξάγονται ακόμα στις 16:00 το ματς Γαλλία – Ιρλανδία και στις 19:00 η αναμέτρηση Γερμανία – Σλοβακία. Το μεγάλο ματς Ισπανίας – Ιταλίας που από πολλούς χαρακτηρίζεται και ως πρόωρος τελικός έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας, όπως και το Αγγλία – Ισλανδία.