Άγγιξε την πρόκριση στον τελικό του άλματος στο World Challenge Cup η Παρσαντανιάν!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής στην Ανάντια της Πορτογαλίας , οπού μετέχει η 8μελής αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στην οποία βρίσκεται η και η Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια Μαρία Παρσαντανιάν.

Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλάμβανε τους προκριματικούς σε τρία όργανα των ανδρών (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι) και δύο των γυναικών (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί), με την χώρα μας να πανηγυρίζει δύο προκρίσεις σε τελικούς με τον Κώστα Κωνσταντινίδη στους κρίκους και την Αργυρώ Αφράτη στο άλμα.

Εξαιρετικά τα πήγε και η πρωταθλήτρια του Προμηθέα Ξάνθης Μαρία Παρσαντανιάν που στην επανεμφάνιση της μετά απο αρκετά χρόνια με το εθνόσημο έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση τερματίζοντας τελικά στην 12η θέση στο άλμα σε έναν πολύ δυνατό και οριακό αγώνα, με την Ξανθιώτισσα να έχει μέσο όρο βαθμολογίας 13,350(1ο άλμα: 13,300, 2ο άλμα: 13,400).

Ο προκριματικός ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια να δοκιμάζει αγωνίζεται στον δοκό. Απο ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν επίσης οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Μιχάλης Δουλκερίδης (δίζυγο), Μπάμπης Καϊλίδης (μονόζυγο) στους άνδρες και οι Ιωάννα Ξουλόγη (δοκός, έδαφος) και Αργυρώ Αφράτη (έδαφος) στις γυναίκες.