Προτάθηκαν στην Ξάνθη οι δύο πρώην “αιώνιοι” Καστίγιο και Σπυρόπουλος!

Τις περιπτώσεις δύο πρώην ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού φέρεται να εξετάζει η Ξάνθη σύμφωνα με δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας, με τους Νέρι Καστίγιο και Νίκο Σπυρόπουλο που είναι ελεύθεροι να έχουν προταθεί στον Θρακιώτικο σύλλογο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», η Ξανθιώτικη ομάδα εξετάζει τις περιπτώσεις του Νέρι Καστίγιο, αλλά και του Νίκου Σπυρόπουλου που έχουν προταθεί. Ο Καστίγιο ξεκίνησε να επιδεικνύει την επιθετική του ικανότητα όντας παίκτης του Ολυμπιακού (2000-2007) και έχοντας στο ενεργητικό του 30 γκολ σε 105 συμμετοχές. Το ταλέντο του προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία δαπάνησε το καλοκαίρι του 2007 το ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του από τους Πειραιώτες. Μετά το πέρασμά του από το αγγλικό πρωτάθλημα και τη Μάντσεστερ Σίτι, συνέχισε την καριέρα του στην ουκρανική Ντνίπρο και στον Αρη, ενώ τελευταίος του σταθμός υπήρξε η Ράγιο Βαγεκάνο. Η Ξάνθη, ωστόσο, φαίνεται να μην «παίζει» μόνη της για την απόκτηση του διεθνούς Μεξικανού, καθώς ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί στόχο για ομάδες όπως η Ελτσε και η Πουέμπλα, για την περίπτωση του όμως καταλυτικό ρόλο ίσως παίξει και η παρουσία τη νέα χρονιά στο τεχνικό τιμ της Ξάνθης ο πρώην συμπαίκτης και πολύ καλός φίλος του Νέρι Λουτσιάνο Ντε Σοόουζα.

Πιο εύκολη μοιάζει η περίπτωση του 32χρονου αριστερού μπακ Νίκου Σπυρόπουλου, που ωστόσο έχει το μειονέκτημα πως εδώ και ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του απο τον ΠΑΟΚ κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Ο διεθνής Γιαννιώτης αμυντικός που ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια σε υψηλό επίπεδο φορώντας την φανέλα των Πανιωνίου, Παναθηναϊκού της Ιταλικής Κιέβο Βερόνα και για μια διετία(2013-2015) αυτή του ΠΑΟΚ. Πάντως θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα η Ξάνθη να αποκτήσει για ρεζέρβα του Γουάλας έναν παίκτη με το βιογραφικό αλλά και τις απολαβές του Σπυρόπουλου.