Μήνυμα από ΕΟΠΕ! Έστειλε… Αθήνα την κλήρωση του Βορρά σε Α2 Ανδρών και Γυναικών μετά τις αντιδράσεις

Η αντίδραση των ομάδων της Θεσσαλονίκης, που διαφώνησαν με τον καταμερισμό των δύο ομίλων του Βορρά όπως τουλάχιστον είχαν σχεδιαστεί κάνοντας πρόταση για ομίλους που θα περιλαμβάνουν ομάδες και από την Αθήνα ή δημιουργία ξανά τριών ομίλων, οδήγησε στην αναβολή της κλήρωσης για τους ομίλους του βορρά στην Α2 Ανδρών και Γυναικών, από τους οποίους θα προέκυπταν οι αντίπαλοι της ΓΕΑ, της ΑΕ Κομοτηνής, της Νίκης Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Νέας Βύσσας.

Ωστόσο η αναβολή έγινε μόνο κατά το ήμισι, για τις ομάδες του βορρά. Αντιθέτως, πραγματοποιήθηκε κανονικά η κλήρωση στην Αθήνα για τους δυο ομίλους του νότου. Κάτι που σημαίνει με απλά λόγια ότι η ΕΟΠΕ δεν έκανε πίσω, οι όμιλοι έμειναν ως ορίστηκαν. Και μάλλον υπό τις σφοδρές αντιδράσεις των θεσσαλονικέων, ανακοινώθηκε ότι η κλήρωση που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε και θα γίνει την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΟΠΕ, κοινώς στην… Αθήνα.

Τις ομάδες της Θράκης είναι προφανές ότι τις ευνοεί το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΕΟΠΕ, καθώς μειώνονται κατά πολύ τα ταξίδια τους και περιορίζονται μέχρι την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο επειδή κάποιες ομάδες της Θεσσαλονίκης βάσει αυτού του σχεδίου θα είναι άτυχες και θα πάνε στον όμιλο της Κεντρικής Ελλάδας που περιλαμβάνει παιχνίδια μέχρι και την Πελοπόννησο, αντιδρούν και απειλούν με μαζική αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι απειλές τους. Για την ώρα, η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει: «Όσον αφορά την κλήρωση για τους υποομίλους της Α2 Ανδρών και Α2 Γυναικών που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/6 και ώρα 10:00 στα γραφεία της ΕΟΠΕ».

Από εκεί και πέρα, οι όμιλοι του νότου διαμορφώθηκαν ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ – Α’ Όμιλος (Νότιος)

1ος Υποόμιλος
ΑΟ Παλλήνη
ΑΟ Μαρκοπούλου
ΑΣ Πανερυθραϊκός
ΑΟΝΣ Μίλων
ΑΕΚ Αθηνών
Στον όμιλο βρίσκονται και οι:
ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΟΦΗ
ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ

2ος Υποόμιλος
ΑΣ Ιωνικός
ΓΣ Απόλλων
ΔΑΣ Δραπετσώνας
Εθνικός ΟΦΠΦ
ΓΣ Πανιώνιος
Στον όμιλο βρίσκονται και οι:
ΓΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ
Πρωτ/της Θ’ Ομίλου
Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Α’ Όμιλος (Νότιος)

1ος Υποόμιλος
ΑΟΝ Αμαζόνες
ΑΣΠ Ίωνες
ΓΣ Πετρούπολης
ΓΣΚ Ηρακλής
ΓΣ Χαλάνδριου
ΦΟ Βριλησσίων
Στον όμιλο βρίσκονται και οι:
ΑΟ Ακρίτας
ΓΑΣ Μεσσαράς
ΓΣ Μεσσηνιακός
ΟΠ Ρεθύμνου

2ος Υποόμιλος
ΑΟ Αιγάλεω
ΖΑΟΝ
ΓΣ Πανιώνιος
ΑΟΦ Πορφύρας
ΓΣ Αστέρας Αγίου Δημητρίου
ΑΣ Ηλιούπολη
ΑΟ Ηλυσιακός
ΑΟ Παλλήνη
ΑΕ Αγίας Παρασκευής
Στον όμιλο βρίσκονται και οι:
ΑΣΣ Αναγέννηση Σάμου
ΡΣΦΠ Τελχινίς