Οι δηλώσεις του αρχηγού Μίταρ Τζούριτς για την επιστροφή του στην Εθνική

Ο αρχηγός επέστρεψε. Ο Δημήτρης Τζούριτς αγωνίστηκε στο δεύτερο και στο τρίτο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών στην Κοζάνη με Πουέρτο Ρίκο και Κινεζική Ταϊπέι, αν και με ελάχιστες προπονήσεις, και καθοδήγησε την ομάδα σε σπουδαίες νίκες που την φέρνουν μια ανάσα από το φάιναλ φορ του World League.

«Ο Δημήτρης (Τζούριτς) γι’αυτό είναι αρχηγός. Έχει τη δύναμη, το σθένος να τραβάει την ομάδα και τον εαυτό του, έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τώρα είναι να μπει σιγά σιγά μέσα στην ομάδα και βήμα βήμα θα κάνει ακόμα περισσότερα», σχολίασε ο ομοσπονδιακό τεχνικός Σωτήρης Δρίκος για την επιστροφή του Τζούριτς στην αγωνιστική δράση.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είπε από την πλευρά του: «Επέστρεψα μετά από δύο μήνες στη δράση. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, ελπίζω να είναι και για την ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνουμε τους 3 βαθμούς και το καταφέραμε, για να πάμε στη Θεσσαλονίκη και να παίξουμε με πιο δύσκολους αντιπάλους. Πρέπει να πάρουμε όλους τους βαθμούς για να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στο Final 4».

Σε σχέση με την παρουσία της Εθνικής σχολίασε: «Από την πρωτη μέρα που ήρθαμε στην Κοζάνη ο κόσμος είναι δίπλα μας και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαρισώ σε όλους. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Όλα τα παιδιά με βοηθούν πάρα πολυ. Χωρίς τον φυσιοθερπευτή Κυριάκο Χατζηκοσμίδη που είναι στη Δράμα δεν θα ήμουν εδώ. Κάθε μέρα θα είμαι και καλύτερα και ας ελπίσουμε ότι με τη Σλοβενία θα είμαστε καλά. Έχουμε στόχο, προσπάθούμε να τον πετύχουμε, θέλουμε και βοήθεια από την ομοσπονδία, αλλά εχουμε υπομονή και στόχο».