Μετάλλιο μετά από 16 χρόνια για τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης στα Βενιζέλεια με τον Αναστασίου

Μπορεί το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου αυτό το Σαββατοκύριακο να στρέφεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών της Πάτρας, ωστόσο πριν λίγες ημέρες διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Χανίων «Έλενα Βενιζέλου» το διεθνές μίτινγκ στίβου «68α Βενιζέλεια» με συμμετοχή αθλητών από 10 χώρες.

Το μίτινγκ αυτό που διεξάγεται κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου με διοργανωτή τον σύλλογο στίβου Κύδων Χανίων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και τελείται υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Εκεί είχαμε και μια θρακιώτικη επιτυχία. Ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, τιμώντας τους αγώνες έλαβε μέρος με τον αθλητή Ονησίφορο Αναστασίου, που ταξίδεψε στην Κρήτη και αγωνίσθηκε στα 400μ., καταλαμβάνοντας την 3η θέση, με χρόνο 49’’52, σημειώνοντας ρεκόρ Συλλόγου!

Ο 21χρονος αθλητής, που κατάγεται από την Κύπρο και αγωνίζεται με τον ξανθιώτικο σύλλογο, κατέκτησε έτσι το χάλκινο μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Την πρώτη θέση πήρε ο Γιάννης Λογοθέτης του ΓΣ Κηφισιάς με 48″45 και την δεύτερη ο Καπελίν Φρανζέσκο από την Ιταλία με χρόνο 48″82.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από 10 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σουηδία, Βραζιλία, Ν. Αφρική, Φινλανδία, Γαλλία, Κύπρος) και ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 150 αθλητές που αγωνίσθηκαν σε 15 αγωνίσματα του προγράμματος.

Τα «Βενιζέλεια» είναι από τις παλαιότερες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας, με μεγάλη ιστορία όπου συμμετέχουν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, και έχουν σημειωθεί παγκόσμια ρεκόρ.

Με την παραπάνω συμμετοχή του Ονησίφορου, ο ΑΠΟΦΚΑ έφτασε τις πέντε παρουσίες στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς προηγήθηκαν τέσσερις του Ξανθιώτη σπρίντερ Άγγελου Παυλακάκη (1995-1996-1997-2000).