Επιβεβαιώθηκε η ανέγερση μέσω ΕΣΠΑ κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής! Στα σκαριά ακόμα ένα στο 1ο ΕΠΑΛ!!!

Με την υπ’ αριθμ. 267/2013 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, είχε εγκριθεί η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου του 1ου Γυμνασίου στον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, προκειμένου να εκτελεστεί το έργο «Προσθήκη αίθουσας πολλαπλών στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής», η κατασκευή ουσιαστικά ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου.

Τρία χρόνια αργότερα κι ενώ ο ΟΣΚ έχει συγχωνευτεί με δύο ακόμα κατασκευαστικές εταιρίες του δημοσίου, τη «ΔΕΠΑΝΟΜ» και τη «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική», η διάδοχος εταιρία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» επανήλθε με έγγραφό της προς τον δήμο Κομοτηνής, κάνοντας γνωστό ότι έχει εντάξει στον προγραμματισμό της το συγκεκριμένο έργο και ότι προτίθεται να το υλοποιήσει με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επειδή όμως η παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής δεν είχε εισαχθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΚ, καθώς επίσης επειδή έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα από τη λήψη της και στην παρούσα φάση επικαιροποιούνται τα στοιχεία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ως άνω ακινήτου, κρίθηκε αναγκαία η εκ νέου παραχώρηση του οικοπέδου του 1ου Γυμνασίου από το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό συνέβη στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, όπου τα μέλη του οργάνου άναψαν ομόφωνα «πράσινο φως» στην παραχώρηση του οικοπέδου και αναμένονται στο εξής οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ώστε να εκτελεστεί το έργο της ανέγερσης και το 1ο Γυμνάσιο να αποκτήσει μια υποδομή «κόσμημα» για τις δραστηριότητες των μαθητών του.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», υπόψιν των δημοτικών συμβούλων, στην ίδια συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, τέθηκε και το θέμα της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στον προαύλειο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Το θέμα εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που έλαβε υπόψιν της τη σχετική επιστολή του διευθυντή της σχολικής μονάδας, κ. Σταμάτη Κιουτσούκη.

Η απόφαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνα θετική επί του περιεχομένου της εισήγησης και πλέον η δημοτική αρχή θα αναζητήσει τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο ΕΠΑΛ να πάρει «σάρκα και οστά».