Οι 10 Θρακιώτικες συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στον Στίβο και η Θράκη έχει για ακόμα μια φορά δυναμική παρουσία, αν και με λιγότερα άτομα σε σχέση με το παρελθόν, έχοντας βάσιμες ελπίδες να διεκδικήσει μέχρι και τέσσερα μετάλλια.

Μεγάλο φαβορί για το χρυσό στο ύψος είναι ο Κώστας Μπανιώτης. Από εκεί και πέρα, διπλό θρακιώτικο ενδιαφέρον έχουμε στα 5.000 μέτρα των ανδρών με Μαγγίνα και Γκούρλια, ενώ βάσιμες ελπίδες για μετάλλιο στο τριπλούν έχει και η Σπυριδούλα Ναζίρη που έχει την έκτη επίδοση φέτος μεταξύ των συναθλητριών της.

Τις περισσότερες θρακιώτικες συμμετοχές τις έχουμε στα 100 μέτρα, τρεις συνολικά. Ο Γιάννης Δουλγέρης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής έχει την 13η επίδοση φέτος με 10.87 και ατομικό 10.73. Στο αγώνισμα θα κατέβει και ο Πέτρος Καραβέτης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, που με 11.12 ατομικό και μάλιστα φετινό, είναι μέσα στην 20άδα. Τέλος, συμμετοχή στο κατοστάρι έχει δηλώσει και ο Γιώργος Λεπίδας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής με 11.24  ατομικό.

Στα 200 μέτρα έχουμε επίσης τριπλή συμμετοχή. Την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των θρακιωτών την έχει ο Σωτήρης Διαμαντής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 22.66 φέτος και 21.65 ατομικό ρεκόρ. Την τύχη του θα δοκιμάσει και ο Πέτρος Καραβέτης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης (έχει την 35η επίοδιση με 22.72 φέτος και 22.14 ατομικό) ενώ έχει δηλωθεί και ο Γιάννης Δουλγέρης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής (με 21.31  ατομικό).

Στα 5.000 μέτρα ανδρών έχουμε μία συμμετοχή από σύλλογο της Θράκης, αυτήν του Μάρκου Γκούρλια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που με 14.57.09  ατομικό ρεκόρ και  15.13.50 φέτος, έχει την πέμπτη επίδοση αλλά δείχνει ικανός και για μετάλλιο. Φαβορί είναι ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας, που έχει την κορυφαία επίδοση αλλά τρέχει πλέον με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Απόλυτο φαβορί στο ύψος των ανδρών είναι ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 2.34μ ατομικό ρεκόρ και 2.25μ  κορυφαία επίδοση φέτος, μακράν πάνω από όλους τους συναθλητές του. Από εκεί και πέρα, στις γυναίκες έχουμε στα 100 μέτρα με εμπόδια την συμμετοχή της Αλκηστις Σουλτάνας Γεωργίου, επίσης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που έχει ατομική επίδοση 13.94  αλλά δεν έχει χρονομετρηθεί φέτος για να πάρει κατάταξη.

Τέλος, έχουμε διπλή συμμετοχή της Σπυριδούλας Ναζίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε μήκος και τριπλούν. Στο πρώτο έχει φετινή επίδοση 5.61 που είναι και το ατομικό της ρεκόρ, ενώ στο τριπλούν με 12.42 φετινή επίδοση, που επίσης συνιστά και ατομικό της ρεκόρ, βρίσκεται στην έκτη θέση και ελπίζει σε κάτι καλό. Απόλυτο φαβορί για το αγώνισμα η Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.