Euro 2016:Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε η παρέα του Λάφατα, στους “16” Ιταλία και Ισπανία

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Νταβίντ Λάφατα(τον βλέπετε στην φωτο με το νούμερο 21) ξεκίνησε ως βασικός στον αγώνα της Τσεχίας με την Κροατία που διεξήχθη το απόγευμα στην Σεντ Ετιέν και έμελλε να είναι ο πιο συγκλονιστικός αλλά και ίσως ο πιο… επεισοδιακός αγώνας στο φετινό Euro. Τελικά αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έμελλε αυτή η αλλαγή να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης.

Και αυτό γιατί ο Σκόντα που μπήκε στην θέση του πρώην παίκτη της… Skoda, κατάφερε με κεφαλιά στο 76′ να μειώσει το σκορ σε 2-1 ανοίγοντας τον δρόμο για την ισοφάριση που ήρθε τελικά στο 90+3′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νέσιντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατήθηκαν δέκα λεπτά καθυστερήσεις, καθώς ο αγώνας διεκόπη για περίπου 6-7 λεπτά στο τελευταίο του δεκάλεπτο λόγω μαζικής ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο από τους κροάτες οπαδούς.

Η Κροατία είχε προηγηθεί με 2-0 χάρη στα τέρματα των  Πέρισιτς στο 37′ (μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ για να ανοίξει το σκορ) και Ράκιτιτς στο 59′ με υπέροχη λόμπα που έδωσε  προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κροατία.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ισπανία νίκησε με δύο γκολ του Μοράτα και ένα του Νολίτο με 3-0 την Τουρκία. Εγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό Euro ου σκοράρει τρία γκολ σε ένα ματς και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ίδιο είχε πετύχει νωρίτερα και η Ιταλία που λύγισε στο 89′ την Σουηδία με τέρμα του Εντερ  που συνέκλινε προς το ημικύκλιο από αριστερά και παρόλο που είχε τραβήξει επάνω του όλη την άμυνα των Σουηδών, βρήκε τον χώρο και σούταρε την κατάλληλη στιγμή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη, η ομάδα του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς με μόλις έναν βαθμό αντιμετωπίζει κατάματα το φάσμα του αποκλεισμού. Για τους Σουηδούς ο Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ενώ ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού έμεινε στον πάγκο.

Το Σάββατο ολοκληρώνεται η δεύτερη αγωνιστική στον πέμπτο όμιλο με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Βέλγιο και Ιρλανδία, στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Τρεις ώρες αργότερα (19.00) η Ισλανδία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία και άλλες τρεις ώρες μετά (22.00) η Πορτογαλία κοντράρεται με την Αυστρία, στα ματς αγωνιστικής του έκτου ομίλου, με τα οποία ολοκληρώνεται  η 2η αγωνιστική και από Κυριακή αρχίζει το τελικό ξεκαθάρισμα αναφορικά με τις ομάδες που θα περάσουν στους 16.