Τυχερός στην… ατυχία του ο Ταμουρίδης στον γύρο της Σερβίας!

Μία πτώση εξαιτίας κακής βοήθειας από το ουδέτερο όχημα υποστήριξης παραλίγο να κοστίσει τραυματισμό στον Γιάννη Ταμουρίδη ο οποίος όμως ανέκαμψε και τερμάτισε έκτος στο δεύτερο ετάπ του Γύρου της Σερβίας.

traumatismos tamouridiΌπως διαβάζουμε στο sportsfeed(απ’ όπου και η φωτογραφία του χτυπημένου ποδιού του Ταμουρίδη), επεισοδιακή ήταν η σημερινή διαδρομή για τον τεχνικό διευθυντή του Θράκα ΙππέαΓιάννη Ταμουρίδη. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ των αθλητών τη στιγμή που έφταναν στην κορυφή την οποία περιείχε η διαδρομή Μπάτζιαν Μπάστα-Πριμπόιτσκα Μπάνια, μήκους 106χλμ.

Στην κατάβαση ο Ταμουρίδης έπαθε λάστιχο αλλά το αυτοκίνητο της ομάδας ήταν αρκετά μακριά και έτσι ο 35χρονος προτίμησε να δεχθεί βοήθεια από ουδέτερο όχημα υποστήριξης. Ωστόσο το λάστιχο της νέας ρόδας που τοποθετήθηκε στο ποδήλατό του δεν ήταν καλά εφαρμοσμένο με συνέπεια να ξεκολλήσει τη στιγμή που ο Ταμουρίδης έμπαινε σε στροφή με 60χλμ/ώρα.

Η πτώση ήταν αναπόφευκτη αλλά ευτυχώς ο Έλληνας πρωταθλητής τη γλίτωσε μόνο με μερικές γρατζουνιές. Ο Ταμουρίδης έχασε πολύτιμο χρόνο, όμως μπόρεσε να ανακάμψει και να τερματίσει έκτος. Νικητής του δεύτερου ετάπ του Γύρου της Σερβίας αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Γκεόργκι Πέτροφ Γκεοργκίεφ. Ο αγώνας συνεχίζεται την Πέμπτη με το τρίτο ετάπ Πρίμποτς-Νόβι Παζάρ μήκους 123,6χλμ.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου ετάπ του Γύρου της Σερβίας
1. Γκεόργκι Πέτροφ Γκεοργκίεφ (Βουλγαρία) 2:52:48
2. Άλεξ Τούριν (Ιταλία) +00:06
3. Μάτιαχ Κβάσινα (Κροατία) +00:06

6. Γιάννης Ταμουρίδης (Ελλάδα) +00:26

Η γενική κατάταξη μετά το δεύτερο ετάπ
1.  Άλεξ Τούριν (Ιταλία) 6:12:58
2. Μάτιαχ Κβάσινα (Κροατία) +00:03
3. Νικολάι Μιχαήλοφ (Βουλγαρία) +00:05

8. Γιάννης Ταμουρίδης (Ελλάδα) +00:28