Πρόκριση για την ομάδα μίνι παίδων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στις 26 κορυφαίες της χώρας

Στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων προκρίθηκε η ομάδα πόλο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που μετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στους αγώνες της πρώτης προκριματικής φάσης και κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό.

Οι μικροί αθλητές ουσιαστικά πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή. Αναχώρησαν πριν τις έξι τα ξημερώματα του Σαββάτου από το  κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης και επέστρεψαν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στον πρώτο αγώνα οι μικροί αθλητές του Εθνικού ηττήθξηκαν από τον ΑΣ Απόλλο αλλά στον δεύτερο νίκησαν τον Μακεδονικό με 7-3 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπου μετέχουν οι 26 καλύτερες ομάδες.

«Φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές ο Κος Αυγερινός Μεσινέζης και η Κα Νατάσα Βλάχου», επισημαίνει το δελτίο Τύπου του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι 26 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τρίτη φάση είναι οι Πανιώνιος, Νηρέας Γέρακα (από τον Α’ Όμιλο Αττικής), Παναθηναϊκός, Εθνικός Πειραιά (από τον Β’ Όμιλο Αττικής) Παλαιό Φάληρο, Ιωνικός (από τον Γ’ Όμιλο Αττικής), ΝΟ Χίου, ΓΣ Περιστερίου (από τον Δ’ Όμιλο Αττικής), Ολυμπιακός, ΑΕ Χαϊδαρίου (από τον Ε’ Όμιλο Αττικής), ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΝΟ Γλυφάδας (από τον ΣΤ’ Όμιλο Αττικής), ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός, ΕΑΤΕΚ (από τον Α’ Όμιλο Θεσσαλονίκης), ΑΣ Απόλλο, Εθνικός Αλεξανδρούπολης (από τον Β’ Όμιλο Θεσσαλονίκης), Νηρέας Λαμίας, Νίκη Βόλου, ΝΕ Λάρισας (από τον Όμιλο Βόλου), ΝΟ Πατρών, ΝΕ Πατρών (από τον Όμιλο Πάτρας), ΚΕ Κοζάνης, Δελφίνια Πτολεμαϊδας (από τον Όμιλο Πτολεμαϊδας), ΝΟ Χανίων, Πλιτς Πλατς (από τον Όμιλο Κρήτης).

Η Γ’ φάση  της διοργάνωσης θα διεξαχθεί τα τριήμερα 1-3/7 και 8-10/7. Όπως σημειώνει στην σχετική ανακοίνωση η Κολυμβητική Ομοσπονδία, από αυτήν τη φάση στην τρίτη ΔΕΝ προκρίθηκαν μόνο οι ομάδες που πήραν την τελευταία θέση σε καθέναν από τους 12 Ομίλους.