Βίαια διάβαση ποταμού Έβρου από την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία! Δείτε εντυπωσιακές εικόνες…

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, από 06 έως 10 Ιουνίου 2016,  διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Βορείου Έβρου, εκπαίδευση  σε αντικείμενα Πλωτών Μέσων και εκτελέστηκε η ΤΑΜΣ «Το Συγκρότημα Μηχανοκινήτου Λόχου κατά την βιαία διάβαση ποταμού», από το σύνολο των Μονάδων της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Ιστορικά η πρώτη επιχείρηση βιαίας διάβασης ποταμού καταγράφεται στη μάχη του Γρανικού ποταμού, το 334 π.Χ. , όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε την πρώτη μεγάλη νίκη του κατά των Περσών κατά την προέλαση στη Μικρά Ασία.

Έκτοτε, πολλές μάχες έχουν σημειωθεί με το χαρακτηριστικό της βιαίας διάβασης ποταμού, η οποία αποτελεί μια πολύ λεπτή επιχείρηση , κυρίως για τον επιτιθέμενο. Και αυτό διότι ο επιτιθέμενος, εκτός από τα πυρά του εχθρού, έχει να αντιμετωπίσει και το κώλυμα του ποταμού. Απαιτείται άριστος συντονισμός, ταχεία ενέργεια, υποστήριξη από πυρά έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της βιαίας διάβασης που είναι να σχηματιστεί ένα προγεφύρωμα στην αντίπερα όχθη του ποταμού.

Οι Μηχανοκίνητες και Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίας του Στρατού Ξηράς έχουν ενσωματώσει στα προγράμματα εκπαιδεύσεώς τους το αντικείμενο της Βιαίας Διάβασης Ποταμού ώστε το προσωπικό να εξοικειωθεί σε αυτό το είδος του αγώνα.

Η εκπαίδευση της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εδρεύει στον Βόρειο Έβρο προσομοίασε ρεαλιστικά την επιχείρηση της Βιαίας Διάβασης.

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 

Πηγή: http://www.onalert.gr