Euro 2016: Πήγαν και στη Λιλ “Ίγκι” και “Μέλι”, αλλά δεν έφεραν γούρι στον “κολλητό” Γιούρι

Συνεχίζουν το… τουρνέ τους στα γήπεδα της Γαλλίας οι ξανθιώτες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές Βάιος Ιγκιτιάν και Αλέξανδρος Μελισσόπουλος. Το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκαν στη Λιλ για να παρακολουθήσουν την Ρωσία του “κολλητού” τους Γιούρι Λοντίγκιν στον αγώνα της πρεμιέρας της δεύτερης αγωνιστικής με την Σλοβακία.

Ωστόσο δεν του έφεραν γούρι. Αφενός ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης δεν προτιμήθηκε ξανά για να υπερασπιστεί τα δοκάρια της Ρωσίας, αφετέρου και ο Ακινφέεφ που προτιμήθηκε, αναγκάστηκε να μαζέψει δυο φορές από τα δίχτυα της ομάδας του την μπάλα. Η Ρωσία ηττήθηκε με 2-1 και κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό ανεξάρτητα από το τι θα κάνει την τελευταία αγωνιστικής με τους Ουαλούς.

Η Σλοβακία νίκησε με δύο καταπληκτικά γκολ των Βάις και Χάμσικ η Σλοβακία νίκησε 2-1 τη Ρωσία κι έκανε αποφασιστικό “βήμα” πρόκρισης στο Euro 2016. Ετσι, η Σλοβακία έχει πλέον τρεις βαθμούς και οι Ρώσοι έναν. Μάλιστα η ομάδα της Ρωσίας μείωσε στο 80′, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ό,τι και στο ματς με την Αγγλία, να ισοφαρίσει δηλαδή στο τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακ του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι βασικός και έγινε αλλαγή στο ’79, ενώ ο Βάις έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Euro που πετυχαίνει γκολ ενώ δεν αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή ομάδα, αφού ανήκει στην Al-Gharafa του Κατάρ. Για τους Ρώσους μείωσε στο 80′ ο Ντενίς Γκλουσακόβ, ύστερα από γύρισμα του Ολέγκ Σάτοβ, αλλά μέχρι εκεί.

Στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η αναμέτρηση Ρουμανίας – Ελβετίας και στις 10.00 το βράδυ παίζουν Γαλλία – Αλβανία. Το άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου, όπου ανήκουν Ρωσία και Σλοβακία, θα διεξαχθεί στην γειτονική της Λιλ πόλη της Λανς, το απόγευμα της Πέμπτης. Στην φωτογραφία που ανέβασαν στο facebook και “Ίγκι” και “Μέλι” μέσα στο γήπεδο της Λιλ, πριν την έναρξη του αγώνα Ρωσίας – Σλοβακίας…