Επιβεβαίωση από Τζανόπουλο! Το νέο σχέδιο της ΕΠΟ για τους 6 ομίλους στη Γ’ Εθνική

Μία ημέρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται η Γ’ Εθνική από την σεζόν 2017-2018 σε έξι ομίλους και συνακόλουθα την απόφαση να ανέβουν οι πρωταθλητές όλων των ΕΠΣ στο νέο πρωτάθλημα, ήρθε και η επιβεβαίωση από το καταλληλότερο άτομο: τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Μιχάλη Τζανόπουλο.

Ο τελευταίος βγήκε στα ερτζιανά του Σπορ FM και επιβεβαίωσε ότι το πλάνο λέει έξι ομίλους με 14 ομάδες και κατά πάσα πιθανότητα πλέι οφ για την άνοδο στην Football League. «Κάποιοι μίλησαν για επιστροφή στο παλιό σχέδιο με τους δέκα ομίλους. Δεν γίνεται αυτό πλέον. Σκοπός μας είναι έξι όμιλοι με 14 ομάδες στον καθένα. Ένα ευέλικτο σχήμα, ανταγωνιστικό, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους συλλόγους να παίζουν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Νομίζουμε πως είναι το ιδανικό και θα το δούμε σύντομα σε εφαρμογή», σχολίασε ο Τζανόπουλος.

Ακόμα πρόσθεσε: «Μας απασχολούσε καιρό το ζήτημα των μπαράζ. Ήταν ένα “πρόβλημα” και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε σταδιακά. Την πρώτη φορά ανέβηκαν μέσω μπαράζ 14 ομάδες, φέτος 28 και σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να αυξηθούν οι εκπρόσωποι ανά την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι περισσότερες ομάδες να παίρνουν την ευκαιρία για να βρεθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Μάλιστα, πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι στο ΔΣ της ΕΠΟ ακούστηκαν φωνές για να υπάρξει άμεση εφαρμογή αυτής της απόφασης, να προβιβάζονταν όλες οι ομάδες των μπαράζ και το σχέδιο για έξι ομίλους να εφαρμοζόταν άμεσα, από την προσεχή κιόλας περίοδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει καθώς προσκρούει ρητά στο καταστατικό και τις σχετικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.