Δυναμικό μπάσιμο του Άρη Θεσσαλονίκης στην Θράκη! Ξεκινά συνεργασία με την Ασπίδα Ξάνθης

Στα πλαίσια της γιορτής για το τέλος της σαιζόν για τα τμήματα της Ασπίδας Ξάνθης (θυμηθείτε ΕΔΩ) ανακοινώθηκε και μία μεγάλη συνεργασία, η οποία ήδη έχει τεθεί επί τάπητος και θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο.

Η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που τα τελευταία χρόνια αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα σωματεία της Θράκης σε όλα τα τμήματα της, ξεκινά συνεργασία με μια από τις πιο ιστορικές ομάδες μπάσκετ της χώρας, των “αυτοκράτορα” του Ελληνικού μπάσκετ, τον Άρη Θεσσαλονίκης που ως γνωστόν διοικείται από τον Ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκο Λάσκαρη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο Θρακιώτης ισχυρός άνδρας της έχουν βάλει ως στόχο μια γενικότερη πανελλαδική κίνηση συνεργασίας με ομάδες μικρότερων κατηγοριών, σε πολλά επίπεδα, με στόχο φυσικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης να παρακολουθεί νεαρούς εξελίξιμους μπασκετμπολίστες και να μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση τους. Αυτό είναι και ένα απο τα βασικά κριτήρια της επιλογής της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια πρωταγωνιστεί τόσο με τα αντρικά και γυναικεία τμήματα της όσο και με τις Ακαδημίες της, με κορυφαία παράδειγμα την φετινή παρουσία του παιδικού τμήματος στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόφους της χώρας.

Η Ασπίδα είναι η πρώτη ομάδα από τη Θράκη που έρχεται σε συνεργασία με τον Άρη, με τα σενάρια για μεταγραφή του Βαλάντη Κουρτίδη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας να φουντώνουν. Οι  Ξανθιώτες πάντως να ξεκαθαρίζουν πως όποια συζήτηση γίνει, θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της τελικής φάσης των Παίδων, οπού πέρα απο τους Ξανθιώτες θα μετέχει και το παιδικό του Άρη.

Πάμε όμως να δούμε μερικές παραμέτρους της συνεργασίας των δύο πλευρών:

Καταρχάς όπως αναφέραμε και παραπάνω, η ομάδα του Άρη θα έχει ανθρώπους της που θα παρακολουθούν τους παίκτες της Ασπίδας και θα τσεκάρουν την βελτίωση τους τόσο απο τις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Επίσης μέσα στην διάρκεια της σαιζόν θα δίνεται η δυνατότητα σε πολλά απο τα παιδιά που θα επιλέγονται να πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη και να λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις των αντίστοιχων ηλικιακών τμημάτων του Άρη. παράλληλα, μέσα στην σαιζόν θα δίνονται και αρκετά φιλικά των τμημάτων των δύο ομάδων σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Με σκοπό φυσικά να εντοπίζει παίκτες που θα μπορούν στο μέλλον να στελεχώσουν τα ρόστερ της ομάδας του Άρη.

Επίσης αξίζει να τονίσουμε πως μέσα στην συμφωνία υπάρχει και μια παράμετρος που αφορά και την αντρική ομάδα του Ξανθιώτικου συλλόγου, καθώς στην συζήτηση των δύο πλευρών τέθηκε και το ζήτημα κάποια παιδιά του Εφηβικού τμήματος του Άρη που τελειώνοντας την παρουσία τους στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία δεν θα καταφέρνουν να προωθηθούν στην αντρική, να υπάρχει η δυνατότητα να παραχωρούνται, όχι όλοι φυσικά αλλά κάποιοι επιλεγμένοι, στην ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης και έτσι να ενισχύουν τον Ξανθιώτικο σύλλογο ταλαντούχοι αθλητές που θα θέλουν να δείξουν πράγματα, έτσι ώστε κάποια στιγμή η ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα τους έχει στο μικροσκόπιο να τους δώσει την ευκαιρία να επιστρέψουν στον Άρη.