Το μήνυμα του Γιάννη Ταμουρίδη προς Ηλία και Αντωνιάδη ενόψει Ρίο

Ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι ένας από τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει στην ποδηλασία όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο με τα αθλητικά του επιτεύγματα, όσο και με το ήθος του. Ο τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα φρόντισε να στείλει το μήνυμα του, σε δύο συναθλητές του που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς.

«Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΟΠ, για την επιλογή του αθλητή που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας, νιώθω την ανάγκη να πω δυο κουβέντες.
Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αθλητές, τον ομοσπονδιακό προπονητή τους Γ. Κατσέλη και την ομοσπονδία για υλοποίηση και την κατάκτηση αυτής της πρόκρισης!
Όσο αφορά τον Περικλή Ηλία και τον Δημήτρη Αντωνιάδη, τα τελευταία δύο χρόνια έχω την χαρά και την τιμή να δουλέυω προπονητικά μαζί τους βοηθώντας τους να πετύχουν τους στόχους τους. Όντας στο παρελθόν συναθλητές στην SP Tableware, γνώριζα τις ιδιαιτερότητες και το ξεχωριστό ταλέντο του καθενός καθώς και τις αδυναμίες τους. Η πρόκληση ήταν μεγάλη καθώς το επίπεδο και των δυο αθλητών ήταν εξαρχής υψηλό αλλά δεν έχει νόημα να αναφερθώ περαιτέρω στην απόδοση τους αφού τα αποτελέσματα και των δυο μιλάνε από μόνα τους.
Θέλω ομως να αναφερθώ στη δύσκολη απόφαση που είχε να πάρει η ΕΟΠ, διαλέγοντας ανάμεσα στους δυο αυτούς αθλητές. Ίσως να ήταν η δυσκολότερη επιλογή στα χρονικά της, αφού και οι δύο αθλητές το άξιζαν πραγματικά ενώ οι διαφορές τους είναι οριακές προσδιορίζοντας το διαφορετικό ταλέντο του καθενός. Κι επειδή σολομώντεια λύση δεν μπορεί να δοθεί σε μια τέτοια περίπτωση, μοιραία κάποιος θα έπρεπε να μείνει εκτός.
Στον Περικλή που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την χώρα μας σε μια Ολυμπιάδα, όλοι του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον δύσκολο αυτό έργο!
Οσο για τον Δημήτρη, εύχομαι να συνεχίσει να μας εκπλήσσει με την απόδοση και τα αποτελέσματά του που χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του άτυχο που βρέθηκε στον δρόμο του ένας παγκόσμιος πρωταθλητής σαν τον Περικλή όμως πραγματικά αυτός είναι κι ο λόγος που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο!
Καλη επιτυχία και στους δυο και συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους όχι μόνο μέσα από τα αποτελέσματα αλλά πάνω απο όλα με το ήθος και τον χαρακτήρα σας!».

Στο μεταξύ, ο Ταμουρίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο κύκλο των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Στο διάστημα που μεσολάβησε ο 35χρονος πρωταθλητής της Synergy Baku γέμισε τις μπαταρίες του και συνέχισε τις προπονήσεις για το δεύτερο και πιο απαιτητικό κομμάτι της σεζόν που θα τον βγάλει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όπως αναφέρει το Sportsfeed, ο Ταμουρίδης λαμβάνει πάρει μέρος από σήμερα Τρίτη μέχρι την Κυριακή στον Γύρο της Σερβίας. Η διοργάνωση αποτελεί θεσμό στη χώρα αφού από το 1963 μέχρι σήμερα διεξάγεται ανελλιπώς. Ο Γύρος της Σερβίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1939 ωστόσο διακόπηκε από το 1941 έως το 1962. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του Ταμουρίδη στον αγώνα ήταν το 2014 όπου κατέλαβε την ένατη θέση της γενικής, έχοντας κατακτήσει νωρίτερα την τρίτη θέση στο πρώτο ετάπ.

Ο 35χρονος τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα προέρχεται από βαρύ πρόγραμμα προπόνησης και θα εκμεταλλευτεί τον φετινό Γύρο για να προσθέσει σταδιακά την απαραίτητη ένταση στα πόδια του. Αναλόγως των συνθηκών θα κυνηγήσει ένα ή δύο ετάπ αλλά όχι την γενική κατάταξη αφού στα τέλη της επόμενης εβδομάδας υπάρχει ο στόχος του πανελλήνιου πρωταθλήματος.