Υποδοχή «ήρωα» του 12χρονου Τηλέμαχου Πανταζίδη στο κολυμβητήριο της Ορεστιάδας

Γεμάτοι με νέες αγωνιστικές εμπειρίες, με δύο μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ επέστρεψε την Δευτέρα η τριμελής αποστολή του Α.Σ ΑμεΑ Κότινος Αλεξανδρούπολης και του Νηρέα Ορεστιάδας από το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «IDM Berlin 2016» που διεξήχθη στο Βερολίνο της Γερμανίας απο τις 9 εως τις 12 Ιουνίου 2016 .

Ως γνωστόν, ο Τηλέμαχος Πανταζίδης κατέκτησε την 1η θέση και κατά συνέπεια χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο της κατηγορίας S9, αφού συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους στην ηλικιακή του κατηγορία με τελικό χρόνο 1:41:16. Την δευτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στα 50μ. πρόσθιο με τελικό χρόνο 46.71 και στα προκριματικά των 200 μ. ελεύθερο πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία S9, με χρόνο 3:07:57, ενώ στο τελικό του ίδιου αγωνίσματος τερμάτισε 5ος και έμεινε για λίγο εκτός ενός ακόμα μεταλλίου.

Ο Τηλέμαχος Πανταζίδης συμμετείχε σε μια απο τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της παγκόσμιας παραολυμπιακής επιτροπής κολύμβησης και “μπήκε” με το δεξί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην ηλικία των 12 ετών! Κέρδισε παράλληλα εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον και ως αθλητής αλλά και ως άνθρωπος. Επόμενη διοργάνωση για τον Τηλέμαχο είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.μ.ε.Α στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α στην Αθήνα στις 23-25 Ιουνίου.

Το Δ.Σ του Νηρέα Ορεστιάδας συνεχάρη τον μικρό αθλητή για τις επιτυχίες του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια και καλή δύναμη με ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον. Επίσης εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στον πατέρα του Κωνσταντίνο και την μητέρα του Αναστασία, που στέκονται πάντα δίπλα του με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα. Μάλιστα, το απόγευμα διοργάνωσε μια όμορφη τελετή, όπου ενώπιον άλλων παιδιών του συλλόγου, γονέων και φυσικά των δασκάλων της κολύμβησης, τιμήθηκε ο 12χρονος Τηλέμαχος Πανταζίδης και ο προπονητής του.