Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Προσκυνητών

Δίχως τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ερασιτεχνών της νέας σεζόν, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, που όπως προαναφέρθηκε αποφάσισε ακόμα να καταργηθούν τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική και να ανεβαίνουν όλοι οι πρωταθλητές των ΕΠΣ ώστε να έχουν εκπροσώπηση όλοι οι νομοί στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό να αναβαθμιστεί ο θεσμός και να έχει αντίκρυσμα η επικράτηση στο κύπελλο Ερασιτεχνών, που ως γνωστόν δίνει το εισιτήριο στη Γ’ Εθνική. Φέτος παρατηρήθηκε οι ομάδες που προχώρησαν στον θεσμό ότι ήδη μετείχαν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και για αυτό εκτιμήθηκε ότι είναι σωστό να επιστρέψει η παλιά μορφή. Να μετέχουν δηλαδή οι κυπελλούχοι κάθε νομού, αλλά στο κύπελλο κάθε νομού και στη συνέχεια στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος να μην μετέχουν ομάδες των εθνικών πρωταθλημάτων.

Το επόμενο ερώτημα που τέθηκε ήταν αν αυτό σημαίνει ότι θα αναβιώσει το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, θεσμό που εφαρμόστηκε μέχρι πέρυσι. Πηγή από την ΕΠΟ είπε στο ThrakiSportS ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς κρίθηκε ότι οι μετακινήσεις είναι πολλές και μεγάλες και ασύμφορες για τα περισσότερα σωματεία, πολύ περισσότερο που το Κύπελλο Γ’ Εθνικής δεν είχε και κάποιο άλλο αντίκρισμα.

Σε ερώτημα αν αυτό σημαίνει ότι θα λαμβάνουν μέρος στο κανονικό Κύπελλο Ελλάδος, όπως παλιά, η απάντηση ήταν αρνητική. «Το Κύπελλο Επαγγελματικών Ομάδων αφορά μόνο Super και Football League που είναι επαγγελματικές ομάδες, το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική παραμένεοι ερασιτεχνικό, δεν αντέχει η χώρα και το ποδόσφαιρό μας και άλλες επαγγελματικές ομάδες» , ήταν η απάντηση.

Ετσι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα αγωνίζονται από την προσεχή περίοδο μόνο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, μεταξύ αυτών και οι Ορφέας Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών που κέρδισαν την άνοδό τους μέσα από την διαδικασία των μπαράζ, που πλέον καταργείται. Δεν θα μετέχουν πλέον ούτε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ούτε σε οποιοδήποτε άλλο Κύπελλο.