Άγρια επίθεση σκύλων σε 50χρονο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΓΝΕ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν χθες ένας 50χρονος από την Κομοτηνή, που δέχτηκε άγρια επίθεση από 2 καυκάσια σκυλιά, όταν τον άκουσε ο Εκπαιδευτής και Συνοδός σκύλων της 4ης ΕΜΑΚ της Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ λίγο πριν τις 21.00 όταν ο Εκπαιδευτής άκουσε γυναικείες κραυγές σε οίκημα εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής και πλησίων της υπηρεσίας του. Όταν πλησίασε στο σημείο είδε τον άτυχο 50χρονο άνδρα να κατασπαράζεται από δύο καυκάσιους σκύλους 80 κιλών ο καθένας, οι οποίοι ανήκουν σε ζευγάρι που διέμενε στο οίκημα και μάλιστα τους πήραν πρόσφατα.

Ο άτυχος Κομοτηναίος, πήγε στο οίκημα αφού κλήθηκε από το ζευγάρι προκειμένου να επιδιορθώσει την κεραία του σπιτιού τους όμως τα δύο θηριώδη τετράποδα έπεσαν κατευθείαν επάνω του κατασπαράζοντάς τον με την ιδιοκτήτριά τους να προσπαθεί να σώσει τον άνδρα αλλά μάταια.

Στο σημείο έσπευσε ο εκπαιδευτής σκύλων της 4ης ΕΜΑΚ και κατάφερε να τραβήξει τα δύο θηρία από τον άτυχο άνδρα με τη βοήθεια των Πυροσβεστών της ΒΙΠΕ.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο άνδρας διακομίστηκε στο ΠΓΝΕ της Αλεξανδρούπολης με ακατάσχετη αιμορραγία και πολλαπλά βαθιά δαγκώματα κυρίως σε χέρια και πόδια.

Ο άνδρας, χειρουργήθηκε από τους αγγειοχειρυργούς του ΠΓΝΕ με επιτυχία και αποκαταστάσθηκε και η κομμένη αρτηρία του ενός του χεριού εξέλιξη η οποία όμως δε πήγε καλά αφού παρουσίασε επιπλοκή με αποτέλεσμα να επαναληφθεί το χειρουργείο.

Ο κίνδυνος έχει ξεπεραστεί όμως η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή για την υγεία του 50χρονου.

www.e-evros.gr