Φινάλε με απολογισμό 6 μετάλλια για Κατραντζή και διπλή Θρακιώτικη παρουσία σε τελικούς στο Πανελλήνιο κολύμβησης

Έπεσε η αυλαία του 85ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Αλίμου, με μεγάλες επιδόσεις και ουκ ολίγες εκπλήξεις αλλά και ένα μεγάλο αντίο για την τελευταία εμφάνιση εντός Ελλάδας ενός εκ των κορυφαίων κολυμβητών της χώρας του Σπύρου Γιαννιώτη που μετά τους Ολυμπιακούς σταματά.

Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής του Ολυμπιακού Χρήστος Κατραντζής μετά τα δύο μετάλλια που κατέκτησε την πρώτη μέρα(θυμηθείτε ΕΔΩ), και τα άλλα δύο που κατέκτησε την δεύτερη μέρα (θυμηθείτε ΕΔΩ) ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Πανελλήνιο με ακόμη δύο μετάλλια φτάνοντας συνολικά τα έξι. Πιο συγκεκριμένα ο Κατραντζής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μέτρα ελεύθερο οπού κατετάγη δεύτερος με χρόνο 49,60 πίσω απο τον Γκολομέεβ του Εθνικού. Ενώ πήρε και το πρώτο του χρυσό στους αγώνες με την ομάδα της σκυταλοδρομίας του Ολυμπιακού στα 4χ100 οπού μαζί με τους Χρήστου, Αλυφαντή και Δημητριάδη κατέκτησαν την πρώτη θέση με χρόνο 3:38:49.

Διπλή παρουσία σε τελικούς την τελευταία μέρα είχαμε για κολυμβητές του ΝΕ Ροδόπης, με τον Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη στα 100 μέτρα πεταλούδα μετά τον πολύ καλό του προκριματικό να τερματίζει έκτος στον τελικό με χρόνο 56,13. Ενώ αξιόλογη παρουσία είχε και ο Παίδας Στέλιος Κοτζάμπασης στον τελικό των 1,500 μέτρων οπού κατετάγη 18ος με χρόνο 17:19:39.

Δεν κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο για τους μέσω των προκριματικών οι Ανέστης Τυλιγαδάς(ΟΦΘΑ, 14ος) και ο Παίδας Αντώνης Κουτσούμπας(ΝΕ Ροδόπης, 31ος) στα 100 μέτρα πεταλούδα ανδρών, η Κορασίδα Κλεοπάτρα Πανταζίδου του ΝΟΑ στα 100μέτρα πεταλούδα γυναικών, η Κορασίδα Ελένη Ξενιτοπούλου του ΝΟΑ στα 200μέτρα πρόσθιο αλλά και στα 100 μέτρα ελεύθερο, και η Παγκορασίδα Κωνσταντίνα Πανταζίδου του ΝΟΑ στα 50 μέτρα ύπτιο γυναικών.