Copa America: Αποκλεισμός – σοκ για την Βραζιλία με… χέρι, αποχαιρετισμός με νέα ήττα για τον Κιμ Τζάγκι

Η Βραζιλία ηττήθηκε 1-0 από το Περού, κατέλαβε την τρίτη θέση στον δεύτερο όμιλο όπου μετείχε και ο «δικός μας» Κιμ Τζάγκι και μοιραία η πορεία της στο φετινό Κόπα Αμέρικα τερματίστηκε άδοξα. Οι Βραζιλιάνοι ωστόσο έχουν δίκαια παράπονα για το γκολ που πέτυχε το Περού με τον Ρουιντιάζ στο 77ο λεπτό του αγώνα και αυτό γιατί ο σκόρερ των νικητών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι.

Αυτή είναι η δεύτερη ταπείνωση σε δύο χρόνια που γνωρίζει η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου, μετά από τη συντριβή από την Γερμανία με 1-7  στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2014 που εκείνη διοργάνωσε. Έτσι, αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από την διοργάνωση που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τον εορτασμό των εκατό χρόνων της αρχαιότερης διοργάνωσης εθνικών ομάδων στον κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία αποτυγχάνει να περάσει στον δεύτερο γύρο, μετά από 29 χρόνια. Νωρίτερα, με εντυπωσιακό τρόπο είχε εξασφαλίσει την παρουσία του στα προημιτελικά το Εκουαδόρ, που επικράτησε με 4-0 τη Αϊτής του Κιμ Τζάγκι. Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης για τρίτο (και τελευταίο στην διοργάνωση) παιχνίδι ήταν βασικός και αναντικατάστατος για την ομάδα του.

Το συγκρότημα του Κιντέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11′ με τον Βαλέντσια, ενώ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο ματς ο Αγιοβί διπλασίασε τα τέρματα. Το Εκουαδόρ κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, να πετυχαίνει το 3-0 στο 57′ και τον Αντόνιο Βαλέντσια να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 78′.