Μεγάλη ραδιοφωνική συνέντευξη Πανόπουλου! Όσα είπε για την κίνηση των 12, ΕΠΟ, Γκιρτζίκη και… Πανθρακικό

Μεγάλη ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως επισήμανε στον Τάσο Αντωνίνη και την ΕΡΑ Σπορ, αν δεν αλλάξει στάση η ΕΠΟ, οι 12 «μικροί» θα επιμένουν και θα επιμείνουν στην αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα.

Ειδικά σε σχέση με την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα τόνισε: «Υπάρχει κάθετη απόφαση να μην συμμετάσχουμε, εάν δεν αλλάξει έστω και κάτι μικρό. Είναι ξανά υπογραμμένο το χαρτί. Όλοι ήταν πεπεισμένοι από το πρώτο λεπτό ότι αυτό πρέπει να γίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η διαιτησία».

Ειδικά για την κίνηση των «12» και σε ερώτηση αν είναι μόνο… δική του, απάντησε: «Είναι λάθος. Καθίσαμε σε ένα τραπέζι και αποφασίσαμε τα ίδιο. Καλύτερο περιβάλλον στη διαιτησία και καλύτερος καταμερισμός εσόδων. Oι τέσσερις μεγάλοι ήταν σύμφωνοι και για τα δύο. Οι πρώτοι που έδωσαν το πράσινο φως ήταν οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός. Όλοι μαζί προχωράμε και πάμε μπροστά για την αναδιαμόρφωση του προϊόντος. Αυτή η πρόταση για τη διαιτησία είναι και των 16 ομάδων. Δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτησία, κανονισμούς και νόμους. Αυτή είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ».

Ειδικά σε σχέση με την διαφαινόμενη αναδιάρθρωση της Super League, αποκάλυψε: «Τέσσερα θέματα έθεσε η Nova: διαιτησία, ανακατανομή εσόδων, να βρει το άτομο που θα είναι διευθύνων σύμβουλος και θα τρέχει τη διοργάνωση και ζήτησε μείωση ομάδων σε 12 από την περίοδο 2016-2017. Το τελευταίο ούτε καν το συζητάμε. Μιλάμε όμως να γίνουν οι ομάδες 14 συν τα playoff για τον πρωταθλητή. Πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα “μεγάλοι” και “μικροί” και μετά θα πάμε».

Για την απόρριψη της ΕΠΟ στα αιτήματά τους, ο Χρήστος Πανόπουλος σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή με αυτούς πρέπει να συζητήσω. Πρέπει να μπούνε στην λογική αυτή . Το καταλαβαίνουν και αυτοί, καθώς μόνοι τους λένε ότι κάτι πρέπει να κάνουν». Όσον αφορά τον αρχιδιαιτητή, ανέφερε: «Μας δίνει κάποια ονόματα η ΕΠΟ. Εμείς πάμε την απόφαση για τον ποιον πιστεύουμε και τους λέμε αν θέλουν να συμβουλευτούν την πρόταση μας. Το ίδιο ισχύει και για τον παρατηρητή».

Σε ερώτηση για την αντιπαλότητα των μεγάλων και τις επιπτώσεις που έχει συνολικά στο πρωτάθλημα, ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους. Πρέπει να βρουν ένα “modus vivendi” για το καλό όλων μας». Ειδικά για τον ρόλο των μεγάλων, λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Δύο από τις τέσσερις, θα γνωστοποιήσουν και τη θέση τους μέσω των διοικήσεων τους τις επόμενες μέρες. Ήταν οι πρώτοι που ήταν απέναντι στο θέμα της διαιτησίας».

Για συμμαχίες που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, ανέφερε: «Πάντα, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Αν οι τέσσερις μεγάλοι συμφωνήσουν μπορούμε να δούμε καλύτερα πράγματα στο ποδόσφαιρο». Σε ερώτηση για το σχόλιό του αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τι θα έλεγε στην UEFA, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης ανέφερε: «Περιβάλλον ποδοσφαίρου άθλιο, κόσμος και παράγοντες θεωρούν ότι φταίει το επίπεδο της διαιτησίας. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί για να βρούμε τη λύση. Αν συνεχίσει αυτό θα έχουμε απώλειες ζωών, με όλα τα επεισόδια που γίνονται. Εφέτος κινδύνεψαν ζωές».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ ο Χρήστος Πανόπουλος σχολίασε σχετικά με την θέση την δική του και γενικά των 12: «Μακριά από Super League, δε συζητήθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ. Είτε είναι ο κ. Γκιρτζίκης είτε κάποιος άλλος δεν αλλάζει κάτι στη θέση μας». Αναφορικά με τον πρόεδρο της Super League, είπε: «Για να μην επιβαρύνουμε το υπάρχον κλίμα πρότεινα να μην υπάρχει κάποιος από τους τέσσερις μεγάλους στην προεδρία της Super League. Έχουν αλλάξει τα πράγματα από όταν ξεκινήσαμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι κάποιος από τους 12. Ο Μποροβήλος θέλει να αποχωρήσει».

Για το μέλλον της Λίγκας ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος, όταν βάζεις ένα στόχο στη ζωή τον πετυχαίνεις. Όλες οι ομάδες το θέλουν αυτό για ένα εκατομμύριο λόγους. Δεν μπορεί καμία UEFA να μη λάβει υπόψιν της το δημόσιο αίσθημα. Αν αυτοί μιλάνε ισπανικά και εμείς Αγγλικά, τότε μόνο δεν θα υπάρξει συνεννόηση». 

Σε ερώτηση για τις αδειοδοτήσεις και τις διαφαινόμενες εξελίξεις με τον αποκλεισμό του Πανιωνίου, ο Χρήστος Πανόπουλος ανέφερε: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται στον Πανιώνιο. Δεν γίνεται ξαφνικά να τους παίρνει η UEFA αυτό που κατέκτησαν με φοβερή προσπάθεια. Έχοντας κάνει και ένα βήμα μπροστά με τα λεφτά που έχουν δώσει τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται με τις αδειοδοτήσεις. Δεν υπάρχει έγκυος και ολίγον έγκυος».

Τέλος, σε ερώτημα για το γεγονός ότι η Καλλονή και ο Πανθρακικός βρίσκονται στο χαρτί της δήλωσης περί μη καθόδου στο πρωτάθλημα αν και έχουν υποβιβαστεί από την Super League, ο Χρήστος Πανόπουλος απάντησε: «Δεν έχει επικυρωθεί τίποτα στη βαθμολογία γι αυτό μετέχουν στην κίνηση των 12».