Πρεμιέρα με δύο μετάλλια για Κατραντζή και εξαιρετική εμφάνιση Τυλιγαδά στο Πανελλήνιο κολύμβησης

Ξεκίνησε στον Άλιμο το 85ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών, και όπως σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις έτσι και σε αυτήν υπάρχει σημαντική παρουσία κολυμβητών απο την Θράκη, μάλιστα στην πρώτη κιόλας ημέρα ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής κατέκτησε δύο μετάλλια ενώ ο Εβρίτης Ανάργυρος Τυλιγαδάς είχε εξαιρετική παρουσία και πρόκριση σε τελικό.

Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μέτρα μεικτή ατομική με χρόνο 2:03:51 πίσω απο τον Ανδρέα Βαζαίο του ΑΝΟ Αργυρούπολης, ενώ ασημένιο κατέκτησε και με την ομάδα του Ολυμπιακού στα 4χ200 ελεύθερο μαζί με τους Ντέιαν Γιοβάνοβιτς, Αντώνη Φωκαίδη και Απόστολο Χρήστου.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ανάργυρος Τυλιγαδάς του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης που κατάφερε να περάσει στον τελικό των 200μέτρων πεταλούδα με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο(2:06:72), και στον μεγάλο τελικό να κατεβάσει την επίδοση του στα 2:04:43 και να καταλάβει τελικά την 5η θέση πίσω απο μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος στην χώρα.

Καλή και ελπιδοφόρα παρουσία είχαν δύο νεαροί κολυμβητές απο την Θράκη χωρίς όμως να καταφέρουν να περάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, πράγμα φυσιολογικό για το νεαρό της ηλικίας τους καθώς ανταγωνίζονται μεγαλύτερους τους. Στα 200 μέτρα πεταλούδα ο Παίδας Γιώργος Γυφτόπουλος του ΝΕ Ροδόπης κατετάγη 15ος με επίδοση 2:15:74 αφήνοντας αρκετά θετικές εντυπώσεις. Ενώ εξαιρετική ήταν και η Παγκορασίδα Β’ Δήμητρα Λεοντίδη του Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης στα 50μέτρα πρόσθιο οπού κατετάγη 26η με επίδοση 38,36.