Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση με χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ για τον Δήμο Μιχαλεντζάκη στο Βερολίνο

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο διεθνή αγώνα κολύμβησης ΙΒΜ Βerlin 2016. Αγωνιζόμενος νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στα 200μ. πεταλούδα της κατηγορίας S9, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, κολύμπησε την απόσταση σε 2’10″25 σαρώνοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει ο ίδιος πριν από 14 μήνες στο ίδιο κολυμβητήριο, αφού το κατέβασε κατά περίπου τρία δευτερόλεπτα  (2’13″09).

Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο δεύτερος, που ήταν ο Ιάπωνας Κεϊτσι Καμούρα με χρόνο 2’25″10 ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ισπανός Ίσραελ Όλιβερ με χρόνο 2’27″21.

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση για τον Εβρίτη πρωταθλητή του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου Κομοτηνής, αφού την Πέμπτη είχε κατακτήσει το χρυσό και στα 100μ. πεταλούδας (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μιχαλεντζάκης είχε αναδειχθεί με την ψήφο του ααγνωριστικού κοινού και της συντακτικής ομάδας του ThrakiSportS ως κορυφαίος θρακιώτης αθλητής σε όλα τα σπορ για το 2015.