H θρυλική πρώτη ευρωπαϊκή αντίπαλος του (σύγχρονου) Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Όταν πριν τρία χρόνια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έπειτα από τρεις δεκαετίες, κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον έναν και μοναδικό αγώνα που έδωσε όλην αυτήν την τριετία για το CEV Cup την θρυλική Σκρα Μπελχάτοφ, μια από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Μάλιστα, στον πρώτο του αγώνα μέσα στην Πολωνία είχε ξεκινήσει αρκετά καλά, πριν λυγίσει από την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα των Πολωνών.

Αυτήν την ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τρία χρόνια μετά και ο ΠΑΟΚ και θα πρέπει να την… αποκλείσει, αν επιθυμεί να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Εργο κάθε άλλο παρά εύκολο. Ο δικέφαλος κληρώθηκε απέναντι στην κροατική Μλαντόστ Μαρίνα Καστέλα στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν περάσει το εμπόδιο της Μλάντοστ, στον 3ο προκριματικό θα συναντήσει την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ.

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στη Ρώμη, στο πλαίσιο του ετήσιου Gala όπου μεταξύ άλλων βραβεύονται οι κορυφαίοι τη σεζόν 2015-16 σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Με την Μλαντόστ Καστέλα ο ΠΑΟΚ είχε ξανασυναντηθεί τη σεζόν 2013-14 στη φάση των «32» του CEV Cup. Ο δικέφαλος είχε νικήσει 3-0 στη Πυλαία και 3-1 στην Κροατία και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Οι αγώνες του Β΄προκριματικού γύρου θα γίνουν 2 και 6 Νοεμβρίου και του Γ΄προκριματικού γύρου στις 16 και 20 Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί στον 4ο με αντιπάλους την Μόντενα (Ιταλία), την Κράιοβα (Ρουμανία) και μία εκ των Ομόνοια (Κύπρος), ACH Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και Σετ (Γαλλία).