Video: Το τραγούδι του Παντελίδη που αποτέλεσε «ύμνο» για την ΕΠΣ Ξάνθης στο Σαν Μαρίνο

Το ταξίδι και η εμπειρία της παρουσίας της πρωταθλήτριας Ελλάδας ΕΠΣ Ξάνθης στο Σαν Μαρίνο για την Α’ φάση του Regions’ Cup θα μείνουν αναμφίβολα χαραγμένα για πολλά χρόνια σε όσους μετείχαν στην αποστολή, παίκτες, προπονητή και διοίκηση, όχι όμως μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και για τις μικρές ιστορίες που θα έχει ο καθένας να διηγείται.

Μια απο αυτές και η ίσως η πιο χαρακτηριστική είναι ο “ύμνος” των παικτών της Ξανθιώτικης ομάδας που ξεκίνησε για χαβαλέ και για πείραγμα στον Γιάννη Παπαδημητρίου, φανατικό θαυμαστή του καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη, που τόσο άδικα έφυγε πριν λίγους μήνες από την ζωή μετά από τροχαίο δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου διερευνώνται. Το τραγούδι αυτό εξελίχθηκε σε ένα απο τα must της Ξανθιώτικης αποστολής, όπου και αν βρισκόταν αυτή.

Ο λόγος για το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη “Στα σχοινιά σου”, με τους Ξανθιώτες να το τραγουδούν συχνά-πυκνά στο λεωφορείο, στο ξενοδοχείο, στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το τέλος του αγώνα με το Σαν Μαρίνο και παρά τον αποκλεισμό, οι παίκτες της ομάδας και ενώ κατευθυνόντουσαν προς τα αποδυτήρια, το τραγουδούσαν αφήνοντας άναυδους τους γηπεδούχους που έβλεπαν μια ομάδα που παρά τον αποκλεισμό δεν έχανε την διάθεση της!!!

Η στιγμή με τους παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας να τραγουδούν με μια φωνή το τραγούδι του Παντελίδη είναι ακόμη ένα δείγμα του πόσο πολύ δέθηκαν οι παίκτες της ΕΠΣ Ξάνθης που μετείχαν στην ομάδα που μετείχε στο Regions’ Cup, το οικογενειακό κλίμα  και το δέσιμο των παικτών άλλωστε είναι απο τα μεγαλύτερα οφέλη όχι μόνο για αυτή την ομάδα αλλά για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης.

Απολαύστε μια απο τις περιπτώσεις που οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας τραγουδούν το “Στα σχοινιά σου” του Παντελή Παντελίδη όπως το ανέβασε στο facebook και την μοιράστηκε με το κοινό ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου…