Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 16 της και μαθήτρια του 19,5 η Κομοτηναία Αθηνά Γιαγτζόγλου!!!

Χαμογελαστή και ήρεμη, ευγενική και καλοσυνάτη η Αθηνά Γιαγτζόγλου από την Κομοτηνή αυτόν τον καιρό διαβάζει για τις εξετάσεις της. Μαθήτρια της Α’ τάξης του Λυκείου, ηχεί ακόμη στα αυτιά της ο Εθνικός Ύμνος της χώρας μας που άκουσε να παίζεται προς τιμήν της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, που διεξήχθη στην Κροατία.

Πού και πού η Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 50 κιλά ρίχνει μια ματιά στο μετάλλιο που έχει ήδη πάρει τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα στο παιδικό της δωμάτιο και συνεχίζει την προσπάθειά της.

Η αρχή έγινε όταν είχε πάει να παρακολουθήσει έναν φίλο της στο Τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημόκριτος, της άρεσε η πειθαρχία, όπως λέει, και έμεινε. «Πρόκειται για ένα Τμήμα που έχει φέρει πάρα πολλές διακρίσεις στην Κομοτηνή και στην χώρα μας» δηλώνει ο πατέρας της, ο Πέτρος Γιαγτζόγλου μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και σημειώνει «Είναι μεγάλος προπονητής ο κος Καρυπίδης, βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά. Αφιλοκερδώς βρίσκεται στο πλευρό τους, του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», προσθέτει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Η Αθηνά φιλοξενήθηκε μαζί με τον πατέρα της από την Μαρία Νικολάου στο στούντιο του κρατικού ραδιοφώνου. Γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τις στιγμές που έζησε στην Κροατία. «Πήγα εκεί με ένα στόχο, να βγω πρώτη. Με το που έβγαινα στην παλαίστρα ήξερα ότι θα κερδίσω, ότι δεν θα δώσω ούτε ένα πόντο, ήθελα να δείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω κάτι παραπάνω. Οι αθλήτριες ήταν πιο βαριές, πάλεψα τεχνικά, όχι τόσο με δύναμη, η πάλη είναι το σκάκι του σώματος, θέλει μυαλό, δύναμη κι υπομονή» δηλώνει με πάθος η ταλαντούχα αθλήτρια που από το μπαλέτο βρέθηκε στην Πάλη να εντυπωσιάζει τους πάντες.

« Έκανα ό,τι μου έλεγε ο προπονητής μου κι έφτασα σε επίπεδο που άλλοι κάνουν χρόνια να φτάσουν» εξηγεί. Μαθήτρια του 19,5 (!!!),  η Αθηνά βάζει πλώρη για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σουηδία, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και υπόσχεται ότι «Θα γυρίσω πάλι με το χρυσό». Όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια; «Θα ασχοληθώ με την Ιατρική, την ορθοπαιδική, ίσως να γίνω αθλίατρος για να είμαι κοντά στους αθλητές και σε έναν χώρο που αγαπώ».