Νέα νίκη για τους Κομοτηναίους Τσεκμετζόγλου-Τσολάκη στο 4×4 της Φιλιππούπολης! Συμμετοχές και από Ορεστιάδα…

Δεν έκαναν την έκπληξη αλλά αυτό που συνηθίζουν στους αγώνες, έφεραν τη νίκη στην πόλη τους. Ο λόγος για τους Κομοτηναίους Ρούλη Τσεκμέζογλου και Δημήτρη Τσολάκη οι οποίοι για ακόμα μία φορά αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές αγώνων 4×4 που διεξήχθησαν στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Συνολικά 35 πληρώματα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία συμμετείχαν στους αγώνες. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 12 πληρώματα, 5 από τα οποία από την Ορεστιάδα και συγκεκριμένα από το Action Club 4×4, ένα πλήρωμα από την ομάδα Hardcore Club Κομοτηνής, ένα πλήρωμα από τη Χρυσούπολη, ένα πλήρωμα από τις Σέρρες, ένα πλήρωμα από την Καλαμπάκα και τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη.

Άρτια τεχνική, εμπειρία και γνώσεις προϋποθέτει η ενασχόληση με το άθλημα, όμως όπως μαρτυρούν οι πρωταγωνιστές, οι αγώνες 4×4 προσφέρουν συγκινήσεις που δύσκολα κανείς βιώνει με άλλα αθλήματα. Έχοντας τεχνική επάρκεια και αποκομίζοντας αγώνα με τον αγώνα περισσότερες εμπειρίες, οι Κομοτηναίοι θριάμβευσαν και αυτή τη φορά στη Βουλγαρία, αφού στέφθηκαν νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν 3, 4 και 5 Ιουνίου σε μία πίστα ιδιαίτερη σκληρή λόγω της μορφολογίας του εδάφους, παραδέχθηκε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο Ρούλης Τσεκμέζογλου: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, τα περισσότερα αυτοκίνητα έμειναν δεν τερμάτισαν τον αγώνα, μόνο 7-8 πληρώματα κατάφεραν να τερματίσουν. Η πίστα είχε και λάσπες, βράχια, απότομες κλίσεις και υπήρξαν ανατροπές, ζημιές».

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε διάρκεια τριών ημερών με την σκληρότερη δοκιμασία τη δεύτερη ημέρα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες έπρεπε να διασχίσουν μία απόσταση 30 χλμ.  Εκτός από τους Κομοτηναίους, στους αγώνες της Βουλγαρίας την τρίτη θέση στο βάθρο κατέκτησαν ένα από τα πληρώματα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο Βασίλης Παραδέλης και ο Γιούρι Ζιβάγκο, ενώ συνολικά από τις 12 συμμετοχές πέντε ελληνικά πληρώματα τερμάτισαν τον αγώνα.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο του πρωταθλήματος που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία. Περιλαμβάνει τρεις αγώνες κάθε χρόνο. Τη φετινή χρονιά διεξήχθησαν αγώνες στο Κίρτζαλι, η συνέχεια δόθηκε 3-5 Ιουνίου στη Φιλιππούπολη και ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Σάμοκοβ, στην επαρχία της Σόφιας, τον Σεπτέμβριο του 2016.