Το περίεργο παιχνίδι της μοίρας που ένωσε τον Πέτρο Μάνταλο με τον Γιάννη Μανιάτη

Το ίδιο βράδυ βίωσαν τη μεγαλύτερη δοκιμασία τους, αφού τραυματίστηκαν σοβαρά στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός για το Κύπελλο. Η μοίρα τους έφερε στο ίδιο ματς να σκοράρουν το πρώτο τους γκολ με την Εθνική. Ένα κοινό παιχνίδι της μοίρας για Μανιάτη, Μάνταλο  που ανέδειξε μέσα από ένα εκτενές άρθρο στο Sport24 o Νίκος Συριώδης.

Ήταν 11 Μαρτίου 2015 και η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο από 60.000 θεατές ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του 1-1 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση κυνηγούσε, αλλά εντέλει έχασε την ευκαιρία να αποκλείσει τους Πειραιώτες, οι οποίοι με γκολ του Φράνκο Χάρα στο 89ο λεπτό έφυγαν νικητές και με το εισιτήριο της 4άδας στο τσεπάκι.

Εκείνο το βράδυ, για δυο ποδοσφαιριστές θα ξεκινούσε ο δικός τους ποδοσφαιρικός Γολγοθάς. Η τύχη δεν αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχός τους και ένας τραυματισμός έμελλε να τους αφήσει στα… πιτς για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τους Πέτρο Μάνταλο και Γιάννη Μανιάτη ήταν μια βραδιά που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

 width=

Ο Κομοτηναίος άσος της ΑΕΚ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού δεξιού γόνατος. Ένιωθε ενοχλήσεις για αρκετά λεπτά, έμεινε στο γήπεδο και το πλήρωσε. Έξι μήνες εκτός δράσης, πρόωρο τέλος στη σεζόν και άμεσα επέμβαση και αποθεραπεία για να επανέλθει.

Τα κατάφερε, επέστρεψε και αποτελεί βασικό “γρανάζι” της Ένωσης και αισίως καθιερώνεται και στην Εθνική Ομάδα. Ένας παίκτης με πλούσιο ταλέντο, που δοκιμάστηκε, όμως βρήκε αποθέματα υπομονής και ψυχής, άντεξε, δεν το έβαλε κάτω και τώρα δρέπει τους καρπούς της προσπάθειάς του.

Όσο για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο εύκολα. Ρήξη πρόσθιου χιαστού έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, υποβλήθηκε σε επέμβαση, ξεκίνησε άμεσα την αποθεραπεία του και προσπάθησε να επιστρέψει ακόμα ταχύτερα απ’ ό,τι όλοι υπολόγιζαν.

Δεν του βγήκε στην πράξη, το “μπες-βγες” δεν τον βοήθησε καθόλου, την ίδια στιγμή η μεσαία γραμμή των Πειραιωτών γέμισε για τα καλά με παίκτες αξίας και ο Μάρκο Σίλβα δεν τον υπολόγιζε. Δόθηκε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης για μερικούς μήνες, επέστρεψε και θα προσπαθήσει να πείσει τον προπονητή του στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Αμφότεροι κλήθηκαν από τον Μίχαελ Σκίμπε για τα δυο φιλικά με την Αυστραλία και έμελλε στον ίδιο αγώνα να πετύχουν το παρθενικό τους γκολ με την Εθνική ομάδα. Πρώτα ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ από πάσα του Σάμαρη και ψύχραιμο τελείωμα στο 8′, ενώ ακολούθησε το υπέροχο τέρμα του Μανιάτη με σουτ πίσω από το κέντρο δώδεκα λεπτά μετά.

«Δεν έχουν ίδιο αριθμό συμμετοχών βέβαια, αλλά παίζουν και σε διαφορετική θέση», σχολιάζει το άρθρο του Sport24 και καταλήγει: «Πάντως, η μοίρα τούς έπαιξε περίεργο παιχνίδι. Το ίδιο βράδυ βίωσαν τον πόνο, ένα άλλο βράδυ πέτυχαν μαζί το πρώτο τους γκολ με το εθνόσημο…».