H εξομολόγηση του Πασχάλη Μελισσά και οι αποκαλύψεις του για Ξάνθη, Πανόπουλο, Λάσκαρη, την προπονητική και τον… χορό

Μια διαφορετική συνέντευξη από τις συνηθισμένες έδωσε ο Ξανθιώτης μεσοαμυντικός του Άρη Πασχάλης Μελισσάς. Φιλοξενήθηκε στο YellowRadio 92,8 και στην εκπομπή “Πλανήτη Άρη” των Γιώργου Κάρλα, Νίκου Κοτσιάνη, όπου ήταν καλεσμένος για να διευκολύνει την «ανάκριση» του θρακιώτη ποδοσφαιριστή και ο ανταποκριτής του ThrakiSportS στην Θεσσαλονίκη Κώστας Καραγιάννης.

Ο Μελισσάς μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα θέματα για την αρχή της καριέρας του, την μέχρι τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο από τα γήπεδα όλη σχεδόν της χώρας, την οικογένειά του και φυσικά τον Άρη και το μέλλον του.

Για την καριέρα του και από που ξεκίνησε σχολίασε: «Αν και τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα στην γενέτειρά μου στην Ξάνθη, από τα 17 μου μετακόμισα στην Καλαμάτα και στην ομάδα του Σταύρου Παπαδόπουλου, που ακούω επιστρέφει στην ομάδα, γιατί ήθελα από μικρός να βγάζω δικά μου χρήματα και να είμαι αυτόνομος. Συγκεκριμένα, σε αγώνα της ομάδας μου, του Ορφέα Ξάνθης, με την Ορεστιάδα για την Δ’ Εθνική όπου πέτυχα και γκολ, με είδαν άνθρωποι της “Μαύρης Θύελλας” που βρέθηκαν στην Ξάνθη και με γνώριζαν και από τις εθνικές ομάδες και εισηγήθηκαν την απόκτησή μου. Η Ξάνθη αν και είναι πολύ δυνατή στις μικρές ηλικίες δε με πρόσεξε και κατηφόρισα Πελοπόννησο».

Ο Πασχάλης Μελισσάς συνέχισε την αφήγησή του, κάνοντας αναφορά στις σπουδές, το ποδόσφαιρο, αλλά και τη γνωριμία με την γυναίκα του: «Στην συνέχεια μετακόμισα δίπλα στον Μεσσηνιακό και πάλι του Σταύρου Παπαδόπουλου, ενώ επέστρεψα κοντά στην Ξάνθη και βρέθηκα στις Σέρρες όπου και σπούδαζα ΤΕΙ Λογιστικής, ώστε να συνδυάσω σπουδές και ποδόσφαιρο. Εκεί είχα και ένα άσχημο τραυματισμό γιατί έσπασα το πόδι μου, ωστόσο γνώρισα και την γυναίκα όπου ήμασταν συμφοιτητές και από τα 21 μου είναι πάντα δίπλα μου χαρίζοντας μου δυο πανέμορφα παιδιά».

melissas-loutsianoΣε σχέση με το πέρασμά του από την Skoda Ξάνθη, ανέφερε: «Μετα βρέθηκα στην Skoda Ξάνθη, στην πατρίδα μου, όπου αγωνίστηκα τρία χρόνια με προπονητές τους Καραγεωργίου και Μαντζουράκη. Αν και αγωνίστηκα σε αρκετά παιχνίδια, η ομάδα προτίμησε να με δώσει δανεικό στον Εργοτέλη στην Football League. Εκεί αγωνίστηκα σχεδόν σε όλες τις θέσεις, μέχρι και… επιθετικός και στο τέλος πετύχαμε την άνοδο μαζί με Κέρκυρα και Αρη, αν και στο Χαριλάου ξενερώσαμε που το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Θεωρώ ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές μου».

Επιστρέφοντας στις αναμνήσεις από την Skoda Ξάνθη, ο Μελισσάς σχολίασε: «Στην Ξάνθη αγωνίστηκα και Ευρώπη. Είχαμε επιτυχίες, είχα την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως τον Λαμπριακο, τον Πρίττα, τον αρχηγό Παπαδημητρίου, τον Λουτσιάνο και τον Έμερσον, μην αδικήσω και άλλα παιδιά. Πέρυσι αν και ήθελα να βρεθώ στο ΟΑΚΑ, δεν τα κατάφερα να δω τον τελικό της Ξάνθης, ωστόσο βρέθηκα στον μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Βόλου και πανηγύρισα την νίκη της Ξάνθης».

Ο Πασχάλης Μελισσάς στην συνέχεια αναφέρθηκε στον τελικό με τα επεισόδια που τον σημάδεψε: «Μετά το 2008 για μια τριετία βρέθηκα στον Ατρόμητο, αρχικά στην Β’ Εθνική και μετά στην Α’, όπου η ομάδα έφτασε στον μεγάλο τελικό. Για μένα, μια στιγμή που την περίμενα από μικρός, μου έμεινε χαραγμένη για άσχημο λόγο αφού στιγματίστηκε από τα επεισόδια στις κερκίδες και έληξε πέντε λεπτά νωρίτερα από το κανονικό. Δυστυχώς, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι παραγοντες των ομάδων δύσκολο να πάει μπροστά το ποδόσφαιρό μας».

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η ασχημότερη εμπειρία της καριέρας του: «Ακολούθησε ο Λεβαδειακός του Κομπότη όπου πέρασα μια ωραία χρονιά, ενώ την επομένη αν και συμφώνησα με τον Ηρακλή, λόγω του ξαφνικού υποβιβασμού του, βρέθηκα στην Κύπρο και στην Πάφο όπου είχα ίσως την χειρότερη σεζόν της καριέρας μου, αφού η ομάδα λόγω χρεών αν και πήγαινε εκπληκτικά με προπονητή τον Τοπαλίδη της αφαιρέθηκαν πολλοί βαθμοί λόγω χρεών και υποβιβάστηκε από νωρίς. Ακολούθησε ο Παναιτωλικός του κ. Κωστούλα όπου έδωσε πολλά στην ομάδα, η Λάρισα του Πλεξίδα όπου καποια στιγμή μειναμε ξαφνικά μετέωροι και φέτος ο Άρης όπου συμφώνησα με Καλαϊτζίδη και συνέχισα με Καρυπίδη».

Σε ερώτηση για τη συνεργασία του με κορυφαίους παράγοντες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ο Ξανθιώτης παίκτης απάντησε: «Αν και άλλα είχα ακούσει, συνεργαστηκα με ιδιάιτερους ανθρώπους όπως ο Παπαδόπουλος, ο Πανόπουλος, ο Σπανός, ο Κομπότης, ο Κωστούλας, ο Πλεξίδας, ο Κάλας, ο Καρυπίδης, ωστόσο ξεχωρίζω για το ήθος του τον αείμηστο κ. Παπουτσάκη όπου μου συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας. Μόνο με Ψωμιάδη δεν συνεργάστηκα αν και παραλίγω να γινόταν και αυτό».

melissas_1Ειδικά για τον Άρη, όπου αγωνίστηκε φέτος, ανέφερε: «Η ομάδα φέτος είχε εκπληκτικό κλίμα και αποδυτήρια εκτός από φοβερό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας και αν και δεν έκανε καθόλου προετοιμασία αφού φτάχτηκε σε δυο μέρες παίζοντας ένα φιλικό μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πήρε εύκολα το πρωτάθλημα. Πάντως οι δυο μέρες στο Ζλάτιμπορ θα μου μείνουν αξέχαστες αφού η ομάδα αν και ετοιμαζόταν για την Β’ Εθνική πήρε άκυρο και παρέμεινε στην Γ’ Εθνική με όλους μας από την διοίκηση, προπονητή, παίχτες να μην ξέρουμε τι να κάνουμε. Εγώ ωστόσο είχα πάρει την απόφασή μου θα παρέμενα στον Άρη σε όποια κατηγορία και αν αγωνιζόταν, γιατί σε τέτοιο μέγεθος συλλόγου δεν είχα ξανααγωνιστεί και θέλω να ζήσω σαν παίχτης του Αρη ένα γεματο “Κλεάνθης Βικελίδης” που μόνο σαν αντίπαλος έζησα».

Για το μελλον; Η απάντηση μάλλον εκπλήσσει: «Μέχρι στιγμης δεν ξέρω τίποτα, ο κ. Αναστόπουλος περιμένουμε να μας ενημερώσει για τα σχέδια του, αν και θέλω όσο τίποτα να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη και στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου. Ωστόσο μετά το κλείσιμο της καριέρας μου θέλω να ασχοληθώ με το χώρο του ποδοσφαίρου και ήδη έχω δίπλωμα προπονητή UEFA B’».

Όσο για τα χόμπι του; «Ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου με το μπάσκετ όπου παίζω όποτε έχω χρόνο με τα φιλαράκια μου, ωστόσο δεν μπόρεσα να έρθω πολλές φορές στο Αλεξανδρειο λόγω οικογένειας και υποχρεώσεων της ομάδας. Μάλιστα γνωρίζω ότι μεγάλωσα στην ίδια γειτονιά με την οικογένεια Λάσκαρη». Παράλληλα αποκαλύπτει σε ερώτηση για το αν είναι καλός… χορευτής: «Από μικρός ημουν σε χορευτικούς συλλόγους στην Ξάνθη, όποτε είμαι σχετικά καλός χορευτής. Μαλλον ο Παύλος ο Περήφανος που έκανε την ερώτηση βρέθηκε στην Καρδίτσα το Σαββατοκύριακο και στον γάμο του φίλου μου και παλιού συμπαίκτη μου Κουτρουμάνου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΡΟΜΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ