Ανακοινώθηκε η πρώτη επίσημη μεταγραφή του ΑΟ Ξάνθης! Η ανακοίνωση της ΠΑΕ και το νούμερο που επέλεξε να φορά!

Επισημοποιήθηκε η πρώτη μεταγραφή του ΑΟ Ξάνθης, μετά την μετονομασία της (θυμηθείτε ΕΔΩ), με τους Ξανθιώτες να ανακοινώνουν την μεταγραφή του Ισπανού μέσου Πάμπλο Ντε Λούκας που επέλεξε να φορά το νούμερο 6 στην φανέλα.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής(20 Σεπτεμβρίου του 1986) προέρχεται από τρεις γεμάτες σεζόν στην Ρουμανία, με… διάλειμμα ένα 6μηνο στο Ισραήλ, απασχόλησε και πέρσι το καλοκαίρι την Ξάνθη, με τον Λουτσέσκου να έχει πολύ καλή άποψη για τον παίκτη. Στην φετινή σεζόν, είχε 9 συμμετοχές στην Μπεϊτάρ και 13 στην Βιτορούλ, όπου βρήκε και 2 φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ντε Λούκας ξεκίνησε την καριέρα του απο τις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Χιχόν, οπού έγινε επαγγελματίας το 2005 σε ηλικία 19 χρονών. Στην πρώτη ομάδα της Χιχόν αγωνίστηκε απο το 2005 μέχρι το 2009, το 2007 αγωνίστηκε δανεικός στην Αλαβές, έχοντας στην ομάδα που τον ανέδειξε 36 συμμετοχές και ένα γκολ. Ακολούθησε η παρουσία του χωρίς κάτι το σπουδαίο σε ομάδες όπως οι Βιγιαχόισα, Σαν Ροκέ, Ράγιο Βαγιεκάνο Β’ και μια διετία(2011-2013) στην Σαλαμάνκα. Εκεί είχε γεμάτες σαιζόν και με την παρουσία του προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων της Πετρολούλ Πλοέστι, οπού μάλιστα είχε συνεργασία για 6 μήνες με τον προπονητή που τον έφερε στον ΑΟΞ  τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: “Η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή PABLO DE LUCAS. Το νούμερο φανέλας του Pablo De Lucas για τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν θα είναι το Νο 6.”