Οι πιθανοί αντίπαλοι Δόξας Προσκυνητών και Ορφέα Ξάνθης στη νέα Γ’ Εθνική

Με την ολοκλήρωση των μπαράζ ανόδου ξεκαθάρισαν σιγά σιγά οι αντίπαλοι της Δόξας Προσκυνητών και Ορφέα Ξάνθης στο νεο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2016-17, στο οποίο μετά από χρόνια δεν θα έχουμε την παρουσία ομάδας από τον Έβρο.

Από το περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αντίπαλοι της Δόξας Προσκυνητών και Ορφέα Ξάνθης θα είναι εκτός απροόπτου οι Νέστος Χρυσούπολης, Καβάλα, Δόξα Δράμας, Απόλλων Καλαμαριάς, Καμπανιακός, Εθνικός Νέου Αγιονερίου, Εορδαϊκός Πτολεμαίδας και ΑΠΕ Λαγκαδά.

Από τα μπαραζ ανόδου στη Γ΄Εθνική πιθανότατα αντίπαλοι των Θρακιώτικων ομάδων, εφόσον τοποθετηθούν στον 1ο Όμιλο, θα είναι οι ΑΟ Καρδίας (ΕΠΣ Μακεδονίας), Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών), Αλμωπός Αριδαίας (ΕΠΣ Πέλλας), Νάουσα (ΕΠΣ Ημαθίας), Μακεδονικός Φούφα (ΕΠΣ Κοζάνης) και ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (ΕΠΣ Γρεβενων).

Η ΕΠΣ Πιερίας του χρόνου θα έχει τέσσερις ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και αν ακολουθηθεί η λογική της περσινής σεζόν, οι ομάδες της Πιερικός, Πύδνα Κίτρους, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και Διαγόρας Σεβαστής θα συμμετάσχουν λογικά στον 2ο όμιλο. Παίζει ωστόσο και το ενδεχόμενο του 1ου ομίλου με ταυτόχρονη μεταφορά στον 2ο όμιλο ομάδων από τη Δυτική Μακεδονία.

Αγωνία παρουσιάζει και η πολύπλοκη περίπτωση του Άρη που αν και αγωνιστικά έκανε περίπατο και ανέβηκε στην Football League, ακόμα το θέμα της ανόδου του για εξωαγωνιστικούς λόγους δεν έχει ξεκαθαρίσει, όπως και πολλών άλλων ομάδων δυστυχώς σε όλη την επικράτεια.

Αναλυτικά οι πιθανές ομάδες του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:
1. Δόξας Προσκυνητών
2. Ορφέα Ξάνθης
3. Καβάλα
4. Δόξα Δράμας
5. Καμπανιακός
6. Εθνικός Νέου Αγιονερίου
7. Εορδαϊκός Πτολεμαίδας
8. ΑΠΕ Λαγκαδά
9. Απόλλων Καλαμαριάς
10.Νέστος Χρυσούπολης
11.ΑΟ Καρδίας (ΕΠΣ Μακεδονίας), και
12.Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών),
13.Αλμωπός Αριδαίας (ΕΠΣ Πέλλας),
14.Νάουσα (ΕΠΣ Ημαθίας),
15.Μακεδονικός Φούφα (ΕΠΣ Κοζάνης)
16.ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (ΕΠΣ Γρεβενων).
17.Άρης Θεσσαλονίκης (;)