Με μετάλλιο επέστρεψε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Wrestling της Κροατίας (και) ο Ιβάν Βίννικ

Με 21 μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασίδων) επέστρεψε τη Δευτέρα (6/6) η ελληνική αποστολή από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο που διεξήχθη στην Κροατία.

Πέρα όμως από το χρυσό μετάλλιο της κομοτηναίοας Αθηνάς Γιαγτζόγλου στις κορασίδες (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ), είχαμε άλλο ένα μετάλλιο για θρακιώτη πρωταθλητή: το χάλκινο του Ιβάν Βίννικ στα 60 κιλά των εφήβων.

Συνολικά, στους άνδρες την πρώτη θέση ως ομάδα κατέκτησε το Ιράν, το ασημένιο η Ελλάδα και το χάλκινο η Ρωσία, ενώ στις γυναίκες η Ελλάδα ανέβηκε στο ομαδικό στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου , αφήνοντας πίσω της τη Σλοβενία και τη Ρουμανία σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στις νεάνιδες η Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο και στους έφηβους κατέκτησε το χάλκινο. Στις κορασίδες, η ελληνική αποστολή κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ οι παίδες την πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι αρχηγός της αποστολής και ομοσπονδιακός προπονητής σε αυτήν ήταν ο Θόδωρος Καρυπίδης του ΑΣ Διμοκρίτειο Κομοτηνής.

Αναλυτικά, στα ατομικά ανδρών, ο Απόστολος Τασκούδης (70κ.) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ο Γεώργιος Κουλουχίδης (80κ.) το χάλκινο, ο  Θεοδόσιος Παυλίδης το χάλκινο, ο Γρηγόρης Κριαρίδης (90κ.) το ασημένιο, ο Μιχαήλ Τσικοβάνι (90+κ.) το ασημένιο και ο Δημήτρης Ακριτίδης κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Στα ατομικά γυναικών, η Αΐντα Αχμέτ (60κ.) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, η Αγόρω Παπαβασιλείου (70κ.) το χρυσό, η Κατερίνη Πιτσιάβα (+70κ.) το ασημένιο και η Στεφανία Ζαχείλα (+70κ.) το ασημένιο.

Στα ατομικά εφήβων, ο Κομοτηναίος Ιβάν Βίννικ  (60κ.) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο Κυριάκος Σωτηριάδης (70κ.) ήρθε τέταρτος, ο ΔημήτριοςΑκριτίδης  πέμπτος, ο Χρήστος Πετρίδης (+80κ.) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος κατέλαβε την έκτη θέση.

Στα ατομικά νεανίδων, η Αχμέτ Αΐντα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Αμπατζίδου το χάλκινο.  Στα ατομικά παίδων, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Γιώργος Γκίρνης ήρθε πέμπτος. Τέλος, στα ατομικά κορασίδων, όπως προαναφέρθηκε, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κομοτηναία Αθηνά Γιαγτζόγλου, ενώ η Χριστίνα Αμπατζή ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.