Δοκάρι ο Τόρο, γκολ ο Μάνταλος, γκολάρα από τη σέντρα ο Μανιάτης και νίκη για την Εθνική στη Μελβούρνη!!!

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση και με θρακιώτικη σφραγίδα, η Εθνική Ομάδα νίκησε με 2-1 στην Μελβούρνη την Αυστραλία στο δεύτερο φιλικό της στην Ωκεανία. Το σκορ άνοιξε ο Πέτρος Μάνταλος, που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική, διπλασίασε ο Μανιάτης με ένα γκολ από 60 μέτρα που θα είναι στα χαϊλάιτ της χρονιάς, είχε και δοκάρι ο Τοροσίδης που επίσης έπαιξε βασικός και ήταν ξανά ο αρχηγός και τελικά η γαλανόλευκη έφυγε νικήτρια από το “Etihad Stadium” της Μελβούρνης.

Στο προηγούμενο φιλικό στο Σίδνεϊ, η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, το οποίο όμως δεν απέδωσε ιδιαίτερα, αφού ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά κατάφερε να ανταπεξέλθει. Αυτή την φορά, ο Γερμανός ομοσπονδιακός κόουτς προτίμησε ένα 4-3-3, με τον Καπίνο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζαβέλλα και Παπασταθόπουλο. Ο Μανιάτης ήταν μεσοαμυντικός, οι Σάμαρης και Μάνταλος εσωτερικοί μέσοι, ενώ η τριάδα μπροστά απαρτίστηκε με τους Χολέμπας και Μπκασέτα ως εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης τον Βέλλιο.

H Εθνική παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμη και προετοιμασμένη σε σχέση με την αναμέτρηση στο “ANZ Stadium” του Σίδνεϊ. Από το πρώτο λεπτό, η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και το εξαργύρωσε μόλις στο 8′, όταν ο  Βέλλιος με προβολή έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Σάμαρης προχώρησε και έβγαλε μόνο του πλάγια στην περιοχή τον Μάνταλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Φεντερίτσι και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα για τον θρακιώτη άσσο της ΑΕΚ στην έκτη διεθνή συμμετοχή του (δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αφού πρώτα ο Μάνταλος έκανε “σεφτέ” στα γκολ του με το εθνόσημο, ανοίγοντας το σκορ στο 8′, ήρθε ένα ασύλληπτο γκολ με τον Μανιάτη στο 20′, όταν από απόσταση 60 μέτρων κατάφερε να νικήσει τον Φεντερίτσι και να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην “γαλανόλευκη” (την φωτο από τους πανηγυρισμούς, όπου μπορείτε να δείτε και τους δυο θρακιώτες, την εντοπίσαμε στο pamesports). Παράλληλα, χάθηκαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με τους Αυστραλούς να παρουσιάζονται σαστισμένοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του 55′ όπου ο Τοροσίδης είχε δοκάρι για να κάνει το 3-0, για να μειώσει τρία λεπτά μετά ο Σέινσμπουρι με κοντινό πλασέ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η Εθνική μας όμως,  κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα και να φτάσει στην τρίτη νίκη της ιστορίας της στην συγκεκριμένη πόλη της Αυστραλίας. Πλέον, το επόμενο φιλικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι με αντίπαλο την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν την 1η Σεπτεμβρίου, προτού μπει στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας.