Από τον έναν δήμαρχο στον άλλον, το λουκέτο παράνομου παιδικού σταθμού στην Οργάνη

Ένα ακόμα λουκέτο μπήκε σε παράνομο παιδικό σταθμό στο νομό Ροδόπης, που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Θράκης. Το λουκέτο μπορεί να φέρει την υπογραφή του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, όμως η παράνομη δομή λειτουργεί σε άλλο Δήμο, αυτόν του Δήμου Αρριανών και συγκεκριμένα στην Οργάνη. Πως όμως εμπλέκεται ο δήμαρχος Κομοτηνής και κυρίως πως νομιμοποιείται να βάλει την υπογραφή του για να κλείσει ένας παράνομος παιδικός σταθμός που λειτουργεί στα διοικητικά όρια άλλου Δήμου;

Την έλλειψη τεχνικής και κοινωνικής υπηρεσίας, επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν, σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ”, όταν παρέλαβε το έγγραφο με εισαγγελική εντολή να ερευνήσει την υπόθεση λειτουργίας του παιδικού σταθμού στην Οργάνη.

Απουσία ειδικών της πολεοδομίας και επιστημόνων κοινωνικής υπηρεσίας, ο δήμαρχος Αρριανών έκρινε ότι δεν μπορούσε να διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής και έτσι το θέμα παραπέμφθηκε στο Δήμο Κομοτηνής. Και σε αυτήν την έρευνα είχε προηγηθεί έγγραφο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνας Μελισσάρη, ενώ είχαν υποβληθεί μηνύσεις στο τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής. Παρανομίες διαπιστώθηκαν και στην περίπτωση του παιδικού σταθμού Οργάνης, οπότε αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του σταθμού, άνευ ίδρυσης άδειας και λειτουργίας.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής, κατόπιν αυτοψίας σε δύο παράνομους παιδικούς σταθμούς του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας, έβαλε λουκέτο. Πρόκειται για δύο αποφάσεις που αφορούν στη διακοπή λειτουργίας ισάριθμων παιδικών σταθμών, οι οποίοι λειτουργούν ως τέτοιοι χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες άδειες. Οι αποφάσεις αφορούσαν δυο δομές, οι οποίες έχουν την έδρα τους στις οδούς Ίωνος Δραγούμη 82 και Όθωνος 15 στην Κομοτηνή.

Οι παραπάνω περιπτώσεις είχαν επίσης απασχολήσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης. Την ίδια στιγμή βέβαια ο σύλλογος επιστημόνων της μειονότητας διατείνεται με έγγραφά τους προς τον Δήμο Κομοτηνής ότι δεν είναι παιδικοί σταθμοί, αλλά παραρτήματα του συλλόγου επιστημόνων, τα οποία λειτουργούν νομίμως και κάποιες φορές γίνονται εκεί εκδηλώσεις που αφορούν παιδιά.

Πηγή: www.xronos.gr