Ανοιχτή γραμμή Αυστραλίας-Σαν Μαρίνο μέσω… facebook για Εθνική και ΕΠΣ Ξάνθης, τις δύο εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!

Αποστολή στο Σαν Μαρίνο: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αν υπάρχουν δυο ομάδες που αυτήν την περίοδο εκπροσωπούν σε διεθνές επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι φυσικά η Εθνική Ανδρών που δίνει στη μία το μεσημέρι στη Μελβούρνη το δεύτερο και τελευταίο φιλικό της παιχνίδι στην Αυστραλία και η ΕΠΣ Ξάνθης, που σήμερα στις πέντε το απόγευμα δίνει ο τρίτο και τελευταίο της ματς στο Σαν Μαρίνο.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι δυο ομάδες βρέθηκαν σε… ανοιχτή γραμμή, το προηγούμενο διάστημα. Και δεν μιλάμε μόνο για το δεδομένο ενδιαφέρον του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη και του αρχηγού της Εθνικής Ανδρών Βασίλη Τοροσίδη, που άλλωστε με τον τρόπο τους ενίσχυσαν την προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι.

Κάτω από την ανάρτηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή με σύσσωμη την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών να ποζάρει μέσα από το σκάφος με το οποίο έκανε βαρκάδα, έχοντας ως φόντο τους ουρανοξύστες του Σίδνεϊ, ένα από τα πρώτα σχόλια έγιναν από το Σάν Μαρίνο και τον Πάρη Κοτόπουλο. Ο τελευταίος ανέβασε μια φωτογραφία της ΕΠΣ Ξάνθης και σχολίασε: «Η αντίστοιχη ελληνική ομάδα ερασιτεχνών σας εύχεται καλή επιτυχία απο το San Marino».

Δεδομένων των αναλογιών, τα 77 likes που πήρε η συγκεκριμένη εικόνα με το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν πολλά, την ώρα που περίπου 3.000 ήταν οι αντιδράσεις στο facebook για την φωτογραφία της Εθνικής Ανδρών. Μέσω των social media οι δυο μας ομάδες σε Αυστραλία και Σαν Μαρίνο ήρθαν έστω και έτσι σε επαφή – και επιπλέον μπόρεσε να ενημερωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα για την προσπάθεια που κάνει η ΕΠΣ Ξάνθης στο Σαν Μαρίνο, καθώς τα media των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης έχουν δείξει παντελή αδιαφορία.

Φωτεινή εξαίρεση πάντα το ThrakiSportS, το μόνο μέσο ενημέρωσης που οργάνωσε αποστολή στο Σαν Μαρίνο για να καλύψει από κοντά την προσάθεια της ΕΠΣ Ξάνθης. Θυμίζουμε βέβαια ότι αυτή η αποστολή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την βοήθεια τεσσάρων επιχειρήσεων της Ξάνθης. Πρόκειται για  τα καταστήματα ACS Ξάνθης, το κατάστημα ελαστικών Πουτακίδη Ηλία & σια Ο.Ε., το Caffeine Roastery Superfoods και το επίσης γνωστό στέκι La Terra Brasserie.

ethniki-sanmarino-fb