Copa America: Βασικός ο Τζάγκι στην ήττα της Αϊτής από το Περού! Το πανόραμα της πρώτης αγωνιστικής…

Mε τον Πάολο Γκερέρο να σκοράρει και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα της χώρας του, το Περού, ξεπέρασε το εμπόδιο της Αϊτής του Κιμ Τζάγκι και ξεκίνησε με νίκη τις προσπάθειές του για το επετειακό Κόπα Αμέρικα.

Μετά από ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Περουβιανοί δυσκολεύτηκαν αρκετά να διασπάσουν τη σκληρή άμυνα της Αϊτής, ήρθε η “λύτρωση” στο 61ο λεπτό με τον Πάολο Γκερέρο, να ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι.

Η Αϊτή, έχασε μοναδική ευκαιρία να “σοκάρει” το γήπεδο, όταν στις καθυστερήσεις, ο Κέρβενς Μπέλφορτ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Περού, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από την εστία. Με την ομάδα της Αϊτής ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο ο Κίμ Τζάγκι που αγωνίστηκε στην Ξάνθη την διετία 2009-2011.

Στον άλλο αγώνα του 2ου ομίλου του Copa America Centenario, τα ξημερώματα της Κυριακής, είχαμε γκέλα με το καλημέρα για τη Βραζιλία που έμεινε στο 0-0 με το Εκουαδόρ. Μάλιστα οι παίκτες του Εκουαδόρ «φωνάζουν» σωστά για ένα γκολ που σημείωσαν και λανθασμένα τους ακυρώθηκε. Ετσι το Περού είναι πρώτο στον όμιλο.

Για τον 3ο όμιλο, τα ξημερώματα της Δευτέρας, το Μεξικό πέτυχε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Ουρουγουάης. Το σκορ για τους νικητές άνοιξε με αυτογκόλ του Περέιρα στο 4’, ενώ στο 45ο λεπτό αποβλήθηκε ο Βεσίνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που έκανε ακόμη πιο εύκολη την αποστολή των «αζτέκων».

Στο 72′ ωστόσο το Μεξικό έμεινε επίσης με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκουαρδάδο και η Ουρουγουάη κατάφερε ένα λεπτό αργότερα να ισοφαρίσει σε 1-1.
Oι Μεξικανοί όμως δεν τα παράτησαν και στο 86ο λεπτό ο Μάρκες έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Ερέρα στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Βενεζουέλα ξεκίνησε με νίκη, καθώς επικράτησε με 1-0 της Τζαμάικα στο Σικάγο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 15ο λεπτό με σκόρερ τον Μαρτίνες, ενώ οκτώ λεπτά μετά η Τζαμάικα έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Όστιν, γεγονός που διευκόλυνε το έργο των Βενεζουελάνων για να φτάσουν στη νίκη.

Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι Παραγουάη και Κόστα Ρίκα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη Φλόριντα, στο ματς που το βράδυ του Σαββάτου συμπλήρωσε την 1η αγωνιστική για τον 1ο όμιλο του Copa America, όπου το μόνο αξιόλογο ήταν η απευθείας κόκκινη στον Γούαστον στο 94ο λεπτό. Στο ματς της πρεμιέρας η Κολομβία είχε νικήσει ξημερώματα Σαββάτου τις ΗΠΑ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης διεξάγονται τα παιχνίδια του 4ου ομίλου με το παιχνίδι της Αργεντινής με την κάτοχο του τίτλου Χιλή να ξεχωρίζει. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαμορφωθείσες βαθμολογίες μετά τα ματς της 1ης αγωνιστικής στοπυς πρώτους τρεις ομίλους:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
3/6: ΗΠΑ-Κολομβία 0-2
4/6 : Κόστα Ρίκα-Παραγουάη 0-0
4/6 : Αϊτή-Περού 0-1
4/6 : Βραζιλία-Εκουαδόρ 0-0
5/6 : Τζαμάικα-Βενεζουέλα 0-1
5/6 : Μεξικό-Ουρουγουάη 3-1
6/6 : Παναμάς-Βολιβία
6/6 : Αργεντινή-Χιλή
7/6 : ΗΠΑ-Κόστα Ρίκα
7/6 : Κολομβία-Παραγουάη
8/6 : Βραζιλία-Αϊτή
8/6 : Εκουαδόρ-Περού
9/6 : Ουρουγουάη-Βενεζουέλα
9/6 : Μεξικό-Τζαμάικα
10/6 : Χιλή-Βολιβία
10/6 : Αργεντινή-Παναμάς
11/6 : ΗΠΑ-Παραγουάη
11/6 : Κολομβία-Κόστα Ρίκα
12/6 : Εκουαδόρ-Αϊτή
12/6 : Βραζιλία-Περού
13/6 : Μεξικό-Γουατεμάλα
13/6 : Ουρουγουάη-Τζαμάικα
14/6 : Χιλή-Παναμάς
14/6 : Αργεντινή-Βολιβία
Προημιτελικά
16 έως 19 Ιουνίου
Ημιτελικά
21 και 22 Ιουνίου
Μικρός τελικός
25 Ιουνίου
Τελικός
26 Ιουνίου στο «MetLife Stadium» στο Ιστ Ράδερφορντ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος όμιλος
1. Κολομβία 3
2. Παραγουάη 1
3. Κόστα Ρίκα 1
4. ΗΠΑ 1
2ος όμιλος
1. Περού 3
2. Βραζιλία 1
3. Εκουαδόρ 1
4. Αϊτή 0
3ος όμιλος
1. Μεξικό 3
2. Βενεζουέλα 3
3. Τζαμάικα
4. ΟυρουγουάΗ
4ος όμιλος
Αργεντινή
Χιλή
Παναμάς
Βολιβία