Ακαδημία Optimist για μαθητές δημοτικού ανακοίνωσε το ιστιοπλοϊκό τμήμα του ΝΟΑ

Πρόσκληση στους μικρούς «φίλους να γνωρίσουν-βιώσουν το άθλημα της Ιστιοπλοΐας» απηύθυνε για το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης. «Περιμένουμε να έρθετε το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου στις 10:00 π.μ. και εν συνεχεία μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς από Δευτέρα έως Τετάρτη και έως τις 20 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η Ακαδημία Ιστιοπλοΐας του ΝΟΑ, που θα διασκεδάσει , θα εκπαιδεύσει και θα φέρει σε επαφή με τη θάλασσα για άλλη μία χρονιά τα παιδιά της πόλης μας για να ταξιδέψουν σε ένα κόσμο μοναδικό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο ΝΟΑ λειτουργεί Ακαδημία Optimist των μικρών μαθητών / αθλητών, 7-12 ετών, σκοπός της οποίας είναι η γνωριμία με τους με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, και η απόκτηση των πρώτων γνώσεων πάνω σε αυτό. Το πρόγραμμα της ακαδημίας περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων ώστε να μπορέσει το παιδί να αφομοιώσει τις βασικές αρχές ιστιοπλοΐας .

«Για την εκπαίδευση των μικρών μας ιστιοπλόων υπεύθυνοι είναι οι προπονητές του ομίλου μας οι οποίοι είναι πλήρως καταρτισμένοι με γνώσεις καθώς και με τα απαραίτητα εφόδια προπόνησης, όπως φουσκωτά σκάφη συνοδείας κ.α. Απώτερος στόχος της Ακαδημίας είναι η ευρύτερη διάδοση του ναυταθλητισμού, ο μαζικός αθλητισμός και η ανάδειξη τυχόν ταλέντων που θα συγκροτήσουν στο μέλλον την αγωνιστική ομάδα του Ν.Ο.Α», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρονται τα ακόλουθα σχετικά με το άθλημα της Ιστιοπλοΐας

  • Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα που δεν έχει ηλικία
  • Η ιστιοπλοΐα δεν είναι άθλημα των πλουσίων και η εκπαίδευση είναι φθηνότερη από πολλά άλλα  “λαϊκά αθλήματα”.
  • Το άθλημα μας δεν είναι επικίνδυνο από άποψη τραυματισμού και περιβάλλοντος, αφού κατά την διάρκεια των μαθημάτων υπάρχει πλήρης παρακολούθηση και επίβλεψη των αθλητών με σωστικό μέσο παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση ατομικών σωσιβίων.
  • Κάνοντας ιστιοπλοΐα μαθαίνεις να αγαπάς την θάλασσα, να την σέβεσαι, να μην την φοβάσαι, να έρχεσαι κοντά στην φύση, να αποκτάς αυτοπεποίθηση και έλεγχο αφού γίνεσαι καπετάνιος στον σκάφος σου και αργότερα στην ζωή σου, να αποκτάς γνώσεις μετεωρολογίας, ναυτικής τέχνης, στρατηγικής, υλικών και παράλληλα γυμνάζεσαι και να αθλείσαι συγχρόνως.
  • Η Ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα ελάχιστα αθλήματα που συνδυάζει ομαδικό και ατομικό χαρακτήρα ταυτόχρονα. Η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα προάγει την κοινωνικότητα των παιδιών ενώ στα ατομικά ισχυροποιεί την αυτοπεποίθηση του παιδιού.
  • Είναι ένα άθλημα μακριά από χρήση αναβολικών.
  • Με την ιστιοπλοΐα το παιδί γυμνάζει το σώμα αλλά και τον νου του ισχυροποιεί τον οργανισμό και διαμορφώνει μια δυναμική προσωπικότητα.
  • Η δημιουργική ενασχόληση του παιδιού με το άθλημα της ιστιοπλοΐας καθ’ όλη την διάρκεια του Χρόνου: Χειμώνα Καλοκαίρι ΜΟΝΟ οφέλη μπορεί να έχει!
  • Ο Ν.Ο.Α. αποτελεί ένα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από κακές συνήθειες και πρακτικές σε έναν περιφραγμένο, φυλασσόμενο χώρο που μέσα όλοι λειτουργούν σαν μια οικογένεια με της αρχές συνεργασίας και συμμετοχής.

«Ο Ν.Ο.Α. από το 1964 αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας ενώ γενιές Αλεξανδρουπολιτών τον αγάπησαν ως χώρο άσκησης και τον έβαλαν για πάντα στην καρδιά τους. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το άθλημα της ιστιοπλοΐας ένα Ολυμπιακό Άθλημα με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές χαράς!!! Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2551028299 και 6936133901 (Υπεύθυνη: κ. Βούλα Παπαχρήστου). H ακαδημία Optimist λειτουργεί σε δύο (2) περιόδους:  Ιούνιο-Ιούλιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο έφορος Ιστιοπλοΐας Ν.Ο.Α. Θ. Γιαννακίδης

Материалы по теме:

Με απόφαση Λαμπάκη δίνεται το όνομα του Μιχαλεντζάκη στο Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης!!!
  Όνομα θα αποκτήσει πέρα από το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, όταν και όποτε γίνει, αυτό του αειμνηστου πρώην περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, και το ...
Α2 Ανδρών: Αναμενόμενη ήττα στην Μίκρα για τους ελλιπείς Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης από την δυνατή Πυλαία
  Την ήττα με 30-23 γνώρισαν για την 13η αγωνιστική οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στο σπίτι του χάντμπολ στην Μίκρα Θεσσαλονίκης από την πολύ δυνατή και φέτος Πυλαία. Η ...
Γ’ Εθνική: Σε απολογία ο ΚΟΞ για την υπόθεση πλαστοπροσωπίας στο πρωτάθλημα
  Σε απολογία κάλεσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος τον ΚΟΞ για την υπόθεση της πλαστοπροσωπίας που προέκυψε κατά την διάρκεια των αγώνων της Γ' Εθνικής ...
Στο Μαρόκο για να λάβει μέρος σε σημαντικό αγώνα η Αναστασία Καρακατσάνη του Εθνικού
  Σε αγώνα δρόμου 10χλμ στο Ταντάν του Μαρόκου θα τρέξει την προσεχή Κυριακή (27/11) η πρωταθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αναστασία Καρακατσάνη και ο Χρήστος Παπούλιας.  Οι ...
Οι εννέα αθλητές και αθλήτριες από την Θράκη που θα τιμηθούν από τον ΣΕΓΑΣ για τις επιδόσεις τους το 2017
  Πραγματοποιείται την Κυριακή στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Philippos Xenia η ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here