Τριμελής αποστολή του Νηρέα Ορεστιάδας στον διεθνή αγώνα κολύμβησης ΑμεΑ του Βερολίνου

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 αναχωρεί για το Βερολίνο, η τριμελής αποστολή του Νηρέα Ορεστιάδας που θα βρεθεί στον διεθνή αγώνα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, ο οποίος θα διεξαχθεί 9 με 12 Ιουνίου στην γερμανική πρωτεύουσα.

Εκεί θα συμμετάσχει και ο 12χρονος αθλητή του Α.Σ. Κότινος και του Νηρέα Ορεστιάδας Τηλέμαχος Πανταζίδης, καθώς μόλις 3 μήνες πριν από τους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία , 600 περίπου αθλητές όλων των κατηγοριών από 42 χώρες του κόσμου, αναμένεται να δώσουν δυναμική παρουσία σε μια άκρως εορταστική και αθλητική ατμόσφαιρα.

Η παγκόσμια elite των αθλητών και τα ”μεγάλα ονόματα” με “ειδικές ικανότητες” θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του SSE Schwimm- und Sprunghalle im Europa-Sportpark, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις και δυνατές συγκινήσεις.

«Είναι τιμή για το σύλλογο και τον μικρό Τηλέμαχο που θα συμμετάσχει και θα μας εκπροσωπήσει σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση με υψηλό επίπεδο, αφού οι εμπειρία που θα αποκομίσει αναλογικά με την ηλικία του είναι ανεκτίμητη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Νηρέας Ορεστιάδας.

Αφορμή για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση αποτελεί το γεγονός ότι ο Τηλέμαχος Πανταζίδης τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα αξιολογηθεί από την IPC Swimming (Παγκόσμια Παραολυμπιακή Επιτροπή Κολύμβησης ) για το βαθμό λειτουργικότητας του σε όλα τα στυλ κολύμβησης, όπου θα του αποδοθεί η ανάλογη ειδική κατηγορία.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα αγωνισθεί στα 100μ, 200μ. και 400μ. ελεύθερο και στα 50μ. και 100μ. πρόσθιο και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένας από τους πιο μικρούς αθλητές των αγώνων. «Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον Τηλέμαχο και στους συνοδούς του, τον πατέρα του Πανταζίδη Κωνσταντίνο  και τον Προπονητή του Μιρμιγκίδη Ιωάννη», καταλήγει η ανακοίνωση του Νηρέα Ορεστιάδας.