Πρωτοφανές! Χωρίς δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του ΜΓΣ Εθνικός οι πρώην πρόεδροί του Χ. Καρυωτάκης και Γ. Τζίμας!!!

Ακούγεται πρωτοφανές, αλλά όπως μας αναφέρουν φίλοι αναγνώστες, είναι αλήθεια. Δυο πρώην πρόεδροι του ΜΓΣ Εθνικός, με ιδιαίτερα μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία  χρόνια, ΔΕΝ έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης το απόγευμα της Κυριακής.

Για τον έναν ήταν βέβαια αναμενόμενο. Ο μέχρι πέρυσι πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός και επί χρόνια μέλος του ΔΣ και ταμίας του Ερασιτέχνη Γιάννης Τζίμας έχει κώλυμα από τον αθλητικό νόμο, εξαιτίας του οποίου άλλωστε υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Το κώλυμα αυτό ωστόσο δεν του στερεί μόνο την ιδιότητα του εκλέγεσθαι αλλά όπως αποδεικνύεται και του εκλέγειν. Ωστόσο ο ίδιος έχει δείξει ιδιαίτερη σπουδή για αυτές τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι διαθέτει αυτό το κώλυμα από τον αθλητικό νόμο, συμμετέχοντας στις παρασκηνιακές διεργασίες της τελευταίας εβδομάδας. Και όπως φάνηκε, είχε λόγο που το έκανε αυτό, αφού μπορεί ο ίδιος λόγω νομικού κωλύματος να μην μπορεί να μετέχει στα κοινά του συλλόγου, ωστόσο έχουν θέσει υποψηφιότητα η σύζυγός του Ελένη Σαλλιου (είχε εκλεγεί πρόσφατα για να καλύψει τον τελευταίο μήνα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί στην εξελεγκτική επιτροπή) αλλά και o… Τζίμας Δημήτρης του Ιωάννη, προφανώς δηλαδή ο γιος του, που ωστόσο θα χάσει την μόνη άλλη σίγουρη ψήφου που θα είχε σε αυτές τις εκλογές πέρα από την δική του και της μητέρας του, αυτήν του πατέρα του.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί πολύ μεγάλη έκπληξη, όπως μας αναφέρουν φίλοι αναγνώστες, είναι η απουσία από τους εκλογικούς καταλόγους του ονόματος του επίτιμου προέδρου του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Χαράλαμπου Καρυωτάκη (ο οποίος είχε «διορίσει» τον Τζίμα ως ταμία επί της δικής του διοίκησης πριν αναλάβει την προεδρία του ΤΑΑ). Ο γνωστός και ως «παππούς» είναι ο άνθρωπος που διετέλεσε επί πέντε χρόνια πρόεδρος του Ερασιτέχνη ως και το 2013 και στο διάστημα της θητείας του ήρθε σε απόλυτη σύγκρουση με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία έπειτα από την χορηγία των «Χρυσωρυχείων», την οποία υπερασπίστηκε με σθένος απειλώντας θεούς και δαίμονες και κατακεραυνώνοντας όσους είχαν την αντίθετη άποψη. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Εθνικό στην αποξένωση από την λαϊκή του βάση, αλλά παρόλα αυτά ως ιστορικό στέλεχος τιμήθηκε από την διοίκηση Βουκουρεσλή που τον διαδέχθηκε και του δόθηκε ο χαρακτήρας του «επίτιμου προέδρου». Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι κινεί τα νήματα, προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα σε παρασκηνιακό επίπεδο να εμπλακεί στην διαδικασία των εκλογών, αλλά το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθη το όνομά του στο εκλεκτορικό σώμα προκάλεσε απορίες.

«Ξέχασε άραγε να πληρώσει την… συνδρομή του ή τρέχει και με την δική του περίπτωση κάτι άλλο;», αναρωτήθηκε αναγνώστης του ThrakiSportS, που μας έδωσε την (επιβεβαιωμένη και από δεύτερη πηγή) πληροφορία ότι ο πρώην πρόεδρος του ΜΓΣ Χαράλαμπος Καρυωτάκης ΔΕΝ περιλαμβάνεται στα ονόματα που αναρτήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου ως έχοντα δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες της Κυριακής…