Μια 16χρονη Κομοτηναία που βάζει υψηλούς στόχους στον φιλέ της άμμου

Είναι 16 χρονών κι έχει πάθος για το αγαπημένο της άθλημα, το βόλεϊ. Όταν, όμως, το καλοκαίρι ξεκινά τα φιλέ στήνονται στην άμμο και το βόλεϊ γίνεται… μπιτς βόλεϊ!

Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου που αγωνίζεται στο τμήμα βόλεϊ της Α.Ε. Κομοτηνής κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων, ενώ το καλοκαίρι δεν σταματάει τις προπονήσεις της, επιλέγοντας όμως την παραλλαγή του αθλήματος στην άμμο. Πέρσι, έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση με τη συμπαίκτριά της, πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα beach βόλεϊ στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, χωρίς να πετύχουν κάποια διάκριση. Φέτος, όμως, η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου και η 15χρονη Έλενα Παναγιωτίδου στοχεύουν υψηλότερα, καθώς θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών στα τέλη Ιουλίου, κι αυτή την περίοδο προπονούνται προκειμένου να πετύχουν μία διάκριση, σε μία ηλικιακή κατηγορία πολύ πιο απαιτητική.

«Βρεθήκαμε πέρσι για πρώτη φορά μαζί στο χώρο του beach βόλεϊ. Έτυχε οι συμπαίκτριες και των δύο μας να τραυματιστούν και έτσι είμαστε μαζί συμπαίκτριες. Έχουμε πολύ μεγάλους στόχους για φέτος και για το Πανελλήνιο και για τα North, που είναι μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου με ξένες παίκτριες που αγωνίζονται και στα πιο σημαντικά τουρνουά της ελληνικής ομοσπονδίας», είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” η νεαρή αθλήτρια για την ατυχή συγκυρία που οδήγησε τις δύο βολεϊμπολίστριες να γίνουν συμπαίκτριες αλλά τελικά την ευτυχή κατάληξη των πραγμάτων.

Η μία από την Κομοτηνή, η άλλη από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, παραμερίζουν την απόσταση για να βρουν χρόνο για τις κοινές τους προπονήσεις. «Με τη συμπαίκτριά μου μπορεί να μην είμαστε στην ίδια περιοχή, αλλά δεθήκαμε. Η θέληση και το πάθος που έχουμε γι’ αυτό το άθλημα και ότι θέλουμε να προκριθούμε, μας φτάνει στο σημείο να πηγαινοερχόμαστε συχνά εκείνη από και προς Κομοτηνή κι εγώ από και προς Αμυγδαλεώνα», συμπληρώνει για τη φιλική συνεργασία τους.

Αυτό τον καιρό προπονούνται και στις δύο περιοχές, ειδικά στην Κομοτηνή στο γήπεδο Enjoy Beach Sports, όπου υπάρχει γήπεδο beach volley. Πάντα είναι ωραίο να γνωρίζεις ανθρώπους με πάθος για το άθλημά τους, κι όρεξη να το αναδείξουν στην Κομοτηνή. «Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει το άθλημα το beach volley, γιατί γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να είναι επικίνδυνο. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά», ολοκληρώνει  τις δηλώσεις της στον “Χρόνο” της Κομοτηνής η μικρή αθλήτρια, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα τέλη Ιουλίου αλλά κι έξι συναντήσεις αγώνων Βορρά κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού.