Οι ημερομηνίες έναρξης των νέων πρωταθλημάτων για την Ασπίδα και τη νέα ομάδα της Κομοτηνής

Μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί στο μπάσκετ η αγωνιστική περίοδος 2015-16, όμως με τη δημοσίευση της Γενικής Προκήρυξης από την ΕΟΚ ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος 2016-17.

Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα είναι το πρώτο στο οποίο θα έχουμε τζάμπολ, με την Ασπίδα Ξάνθης να ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις 2 Οκτωβρίου. Αντίθετα η ομάδα της Κομοτηνής που θα προκύψει από τη συνένωση του ΓΑΣ και της Αθλητικής Ένωσης θα πρέπει να κάνει υπομονή μίας εβδομάδας, καθώς το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ξεκινάει στις 9 Οκτωβρίου. Και τα δύο πρωταθλήματα πάντως έχουν ως καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαΐου. Τέλος αν καταφέρει η Ασπίδα Ξάνθης και πάρει την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία των Γυναικών θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στις 16 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τις πρωταθλήτριες ομάδες τις ΕΚΑΣΑΜΑΘ από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, οι πρωταθλήτριες ομάδες εφήβων και νεανίδων θα πάρουν μέρος στη Δεύτερη Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τα οποία θα διεξαχθούν από 8 έως 12 Απριλίου 2017 με στόχο την πρόκριση στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, τα οποία θα διεξαχθούν από 19 έως 23 Απριλίου 2017. Αντίθετα για τα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων η Δεύτερη Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί από 19 έως 23 Απριλίου 2017, ενώ τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα από 21 έως 25 Ιουνίου 2017.

Από 21 έως 25 Ιουνίου 2017 θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και το Ειδικό Πρωτάθλημα Γυναικών για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, στο οποίο θα πάρει μέρος η πρωταθλήτρια γυναικών του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αναλυτικά όλη η Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ με ένα κλικ ΕΔΩ.