Με Αργεντινή, Βραζιλία αλλά και… θρακιώτικο ενδιαφέρον ξεκινά το επετειακό Copa America Centenario

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη του φετινού Copa America που διεξάγεται στις Η.Π.Α. με την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της Λατινικής, Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής σε μια απο τις κορυφαίες και λαοφιλείς διοργανώσεις Εθνικών Ομάδων (που φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα με το Euro της Γαλλίας).

Στην φετινή διοργάνωση, που ανοίγει την αυλαία της με τον αγώνα της οικοδέσποινας ΗΠΑ απέναντι στην Κολομβία τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 3:30 ώρα Ελλάδας,  πέρα απο το ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας μεγάλων ποδοσφαιριστών όπως οι Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες κ.α., υπάρχει και… Θρακιώτικο ενδιαφέρον η πιο συγκεκριμένα Ξανθιώτικο καθώς με τα χρώματα της Εθνικής Αϊτής θα αγωνιστεί ένας πρώην δικός της ποδοσφαιριστής.

mejia-jaggyΟ λόγος για τον Κίμ Τζάγκι που αγωνίστηκε στην Ξάνθη την διετία 2009-2011 με 45 συμμετοχές προτού επιστρέψει στην Ελβετία οπού γεννήθηκε και μένει μόνιμα.

Ο αριστερός μπακ έχοντας καταγωγή από την Αϊτή δέχτηκε την κλήση να μετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας του μικρού νησιωτικού κράτους της Κεντρικής Αμερικής, βοηθώντας και αυτός στην σπουδαία επιτυχίας της παρουσίας της στην κορυφαία διοργάνωση της Αμερικανικής Ηπείρου.

Η Αϊτή του Τζάγκι αγωνίζεται στον Β’ όμιλο έχοντας ως αντιπάλους τους Βραζιλία, Εκουαδόρ και Περού, με την πρεμιέρα για το μικρό νησί της Κεντρικής Αμερίκης να είναι τα ξημερώματα της Κυριακής στις 01:30 απέναντι στο Περού.