Απόλυτη «σιγήν ιχθύος» τηρούν στον Πανθρακικό ενόψει της νέας σεζόν

Το καλοκαίρι μπήκε αλλά ουδείς ξέρει τι μέλει γενέσθαι με την ομάδα του Πανθρακικού. Βάσει της αγωνιστικής της απόδοσης και της βαθμολογικής της κατάταξης, τη νέα σεζόν θα πρέπει να αγωνίζεται στην Football League.

Ωστόσο τα σενάρια παραμένουν ενεργά για το ενδεχόμενο να μπορέσει να μείνει από το παράθυρο στην Super League, εφόσον συμβεί ένα «θαύμα» αντίστοιχο με αυτό που πέρυσι κράτησε τον Λεβαδειακό, εφόσον ακόμα δεν έχει επικυρωθεί η ουρά στην βαθμολογία. Ακόμα και αν συμβεί αυτό όμως, χωρίς αδειοδότηση για την Super League και άρα με απαγορευτικό μεταγραφών, την ώρα που έληξαν σχεδόν όλα τα συμβόλαια, εκτιμάται ότι θα είναι αυτοκτονία η παραμονή στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα και ότι κατά συνέπεια, ακόμα και αν συμβεί αυτό το θαύμα, θα το αρνηθεί η ίδια η διοίκηση της ΠΑΕ Πανθρακικός.

Σενάρια τα οποία έχουν δει τις τελευταίες ημέρες όμως, κάνουν λόγο για οικειοθελή υποβιβασμό του Πανθρακικού στη Γ’ Εθνική, στα πρότυπα της ΑΕΚ, του Άρη και του ΟΦΗ, υπό το βάρος των χρεών που έχουν δημιουργηθεί, με την διαφορά ότι στο μεταξύ ο νόμος έχει αλλάξει και τα χρέη αυτά δεν καθαρίζονται. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρεών αφορά τους ποδοσφαιριστές της τελευταίας αγωνιστικής που και αυτοί περιμένουν με αγωνία στο ακουστικό τους για να μάθουν «τι μέλει γενέσθαι». Κανείς δεν μιλάει, οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, οι φήμες δίνουν και παίρνουν και το καλοκαίρι αναμένεται καυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συμπληρώνονται κοντά δυο μήνες, από τις αρχές Απριλίου που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, που η επίσημη ιστοσελίδα του Πανθρακικού παραμένει στην ουσία ανενεργή και η μόνη ανάρτηση που έδειξε ότι δεν έχει αδρανήσει πλήρως ήταν αυτή της περασμένης Δευτέρας, με την οποία η ΠΑΕ Πανθρακικός εξέφρασε και δημοσίως τα συγχαρητήριά της στην Δόξα Προσκυνητών για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.