Αποκλειστικό: Δόθηκε παράταση (που αφήνει ερωτηματικά για το μέλλον) στην διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός

Μπορεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης το Σαββατοκύριακο να περιλαμβάνεται ως τρίτο θέμα η «επικύρωση του ορισμού διοίκησης ΤΑΑ» για τον επόμενο ένα χρόνο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει καταστεί άνευ αντικειμένου, καθώς η απερχόμενη διοίκηση υπό τον Γιώργο Γεωργιάδη ζήτησε και έλαβε από το απερχόμενο ΔΣ του Ερασιτέχνη Εθνικού δίμηνη παράταση στην θητεία της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση αυτή δόθηκε και κατά συνέπεια ορισμός νέου ΤΑΑ στη γενική συνέλευση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά και απορίες η κίνηση αυτή, καθώς από ορισμένους ερμηνεύεται ως μήνυμα ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης και η ομάδα του θα αποχωρήσουν από την διοίκηση του τμήματος πετοσφαίρισης, αν και πέρυσι (υποτίθεται ότι) την ανέλαβαν με προοπτική τριετίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γεωργιάδης με δημόσιες παρεμβάσεις του πρόσφατα έκανε γνωστό ότι δεν προτίθεται να μείνει πρόεδρος, αν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πόλη να βοηθήσει.

Εφόσον λοιπόν δεν ζήτησε την ανανέωση της θητείας του για έναν ακόμη χρόνο, όπως ήταν το προβλεπόμενο αλλά απλά την παράταση της τρέχουσας θητείας του για δυο μήνες, υπάρχει η εκτίμηση ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό το ενδεχόμενο να τρέξει αυτήν την περίοδο τον φάκελο με την αδειοδότηση που πρέπει να κατατεθεί το πολύ σε ένα μήνα και μετά να… κουνήσει μαντίλι, όπως έχουν αρχίσει να κάνουν και παίκτες της ομάδας εξαιτίας της ασυνέπειας και της δικής του διοίκησης στις υποχρεώσεις του.

Ο ίδιος ο Γεωργιάδης έχει αφήσει υπόνοιες για την διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού ότι δεν στηρίζει το τμήμα βόλεϊ, κυρίως όμως από την πόλη. Η πόλη από την πλευρά της και ο απλός κόσμος δείχνει να έχει γυρίσει την πλάτη στα παραγοντίστικα τερτίπια που συντελούνται εδώ και δυο-τρία χρόνια στον σύλλογο, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι με την μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρεία, θα καταστεί όχι απλά απαγορευτικό αλλά και ανεπίτρεπτο να ενισχύουν αντί για τα ερασιτεχνικά σωματεία τις… ανώνυμες εταιρείες οι φορείς του κράτους, που διαχειρίζονται χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, όπως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Το αίτημα για δίμηνη παράταση και όχι για ανανέωση της θητείας δείχνει, χωρίς να είναι απόλυτο αυτό, διάθεση αν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, για απόσυρση του Γ. Γεωργιάδη από την προεδρία του ΤΑΑ Εθνικός. Έτσι και αλλιώς όμως, το ΤΑΑ Εθνικός σύντομα θα είναι Ανώνυμη Εταιρεία. Η πλευρά του Εθνικού μέσω του γενικού της γραμματέα Αντώνη Τελόπουλου συμφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ στην μετατροπή των ΤΑΑ σε ΠΑΕ, κάτι που μεταξύ άλλων θα έχει σαν αποτέλεσμα και την οριστική απαγκίστρωση των ομάδων βόλεϊ από τα (μητρικά) ερασιτεχνικά σωματεία.

Αυτές οι εξελίξεις δρομολογούνται μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεδομένης λοιπόν αυτής της εξέλιξης, στην οποία έχει συμφωνήσει και ο Εθνικός (αλλά και να μην συμφωνούσε, θα υποχρεωνόταν βάσει του νέου νόμου), προκαλεί όχι απλά ενδιαφέρον αλλά και απορίες η παράταση (και όχι ανανέωση) που δόθηκε στην θητεία της διοίκησης Γεωργιάδη στο ΤΑΑ, όπως επίσης προκαλεί απορίες και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει η τελευταία αλλά και προσωπικά ο… Σάκης Μουστακίδης για τις εξελίξεις στον Ερασιτέχνη Εθνικό και τις επερχόμενες κρίσιμες εκλογές σε αυτόν.