Ακυρώθηκε η απευθείας πτήση από Αγία Πετρούπολη λόγω έλλειψης ξενοδοχείων στον Έβρο

Με μια ανακοίνωση που έπεσε σαν βόμβα πρωί πρωί, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γνωστοποιεί ότι η απευθείας σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Αγ. Πετρούπολης ακυρώνεται.

Η αεροπορική ρωσική εταιρεία VIM-AVIA που θα δρομολογούσε κάθε Σάββατο στην καλοκαιρινή σαιζόν αεροπλάνα χωρητικότητας 220 επιβατών, τελικά δεν προχώρησε στην έναρξη της πτήσης διότι παρουσιάστηκε αδυναμία ενοικίασης δωματίων. Τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης έχουν πληρότητα το καλοκαίρι που αγγίζει το 100% αλλά πρόσθετα και λόγω ενοικίασης από την εταιρεία T.A.P. περίπου 100 δωματίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης μας.

Κατόπιν τούτου προχωρώντας μαζί με τους δήμους της Αγ. Πετρούπολης και Σοσνόβι Μπορ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έκλεισε νέα συμφωνία με την Ellinair βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται για αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει συνδυασμό αεροπορικής-λεωφορειακής σύνδεσης προκειμένου τα παιδιά των Ρώσων να έλθουν φέτος στις κατασκηνώσεις της Αλεξανδρούπολης απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό την Μόσχα, αλλά και όσοι Ρώσοι μεμονωμένα έλθουν.

Θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης με την Αγ. Πετρούπολη. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα θα γίνεται δωρεάν με λεωφορείο στις οργανωμένες ομάδες και το εισιτήριο από και προς Αγ. Πετρούπολη με επιστροφή θα κοστίζει 250 ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου 2017 και κάθε Σάββατο θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις Αγ. Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, οπότε οι Ρώσοι ιδιαίτερα θα έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα που μεσολαβεί να κλείσουν δωμάτια στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης τα οποία δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν φθάνουν για να καλύψουν τόσες τουριστικές ανάγκες.

Προκύπτει ανάγκη αύξησης των κλινών με ανέγερση νέων ξενοδοχείων, γεγονός που θα προκύψει επίσης μετά από λίγους μήνες κατά την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στην επέκταση της Ν. Χιλής και της Καλλιθέας.

ΠΗΓΗ: www.alexpoli.gr