Ψάχνουν με το… τουφέκι υποψηφίους στον Εθνικό! Σιωπηρή παράταση για υποψηφιότητες…

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκτακτη εκλογοαπολογιστή γενική συνέλευση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, από την οποία θα αναδειχθεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου για τη νέα τριετία. Βέβαια, και πριν μια τριετία ο Μανόλης Βουκουρεσλής για τρία χρόνια υποτίθεται ότι ανέλαβε, αλλά στα μισά της διαδρομής εγκατέλειψε τον σύλλογο και τον άφησε στην τύχη του, όπως και άλλα μέλη του τότε εκλεγμένου Δ.Σ.

Υποτίθεται ότι ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, έτρεχε προθεσμία για να υπάρξουν υποψηφιότητες μέχρι και την 31η Μαΐου, που είχε οριστεί και ως ημερομηνία για τακτοποίηση των οφειλών των μελών του ΜΓΣ Εθνικός, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από διαφορετικές πηγές και παρόλο που δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση, έχει δοθεί σιωπηρή παράταση μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής τόσο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων όσο και για την πληρωμή συνδρομών από τα μέλη, ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα ψήφου.

Ο λόγος αυτής της παράτασης έχει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με την χαμηλή συμμετοχή ενδιαφερομένων για τα κοινά του ιστορικού συλλόγου. Οι άνθρωποι που είχαν τα προηγούμενα χρόνια τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους, είναι προφανές ότι απαξίωσαν τόσο πολύ την συμμετοχή σε αυτόν με τις ενέργειές τους, που δεν υπάρχουν νέοι ενδιαφερόμενοι για να αναδειχθεί κάτι καινούριο, που θα εμπνεύσει ξανά τον κόσμο ώστε να αγκαλιάσει την ομάδα και να ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση Εθνικός, ένα σωματείο που ταυτίζεται με την ιστορία της πόλης, αλλά παρόλο που δηλώνει ερασιτεχνικό, πήγε κόντρα στην βούληση της τοπικής κοινωνίας με την περίφημη χορηγία των Χρυσωρυχείων που εξακολουθεί να «πληγώνει».

Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την περίοδο που υποτίθεται στον Εθνικό έτρωγαν με «χρυσά κουτάλια» είναι κυρίως αυτά που έχουν φέρει πίσω την ομάδα, δημιουργώντας ένα ντόμινο εξελίξεων που φτάνει μέχρι και την σημερινή ημέρα, με το ΤΑΑ να χρωστά ακόμα και τα φετινά μειωμένα κατά πολύ συμβόλαια της ομάδας και άλλα τμήματα του συλλόγου να καλούνται να… συνεισφέρουν από τα δικά τους ποσά της επιχορήγησης του Δήμου για να μπορέσει να κλείσει αξιοπρεπώς η χρονιά (αν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπρέπεια όταν χρωστούνται μισθοί μηνών και οι παίκτες έχουν σχεδόν όλοι τάσεις φυγής).

Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπου πρόσωπα του παρελθόντος εμφανίζονται ως σωτήρες και όπου τον σύλλογο τρέχει μεταβατικό προεδρείο, αφενός παρατηρείται προθυμία νέων προσώπων να εμπλακούν, αφετέρου όμως παρατηρείται και απροθυμία των παλιών να ανοίξουν τις θύρες, να προβάλουν το γεγονός των επερχόμενων εκλογών και να κάνουν κάλεσμα στον κόσμο να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του και να εμπλακεί, αν όχι όχι ως υποψήφιος, τουλάχιστον ως εκλέκτορας στον σύλλογο. Ο κίνδυνος μάλιστα το νέο ΔΣ σε έναν σύλλογο που δηλώνει ότι έχει πάνω από 1.000 αθλητές να εκλεγεί από ένα μικρό σώμα γενικής συνέλευσης που δεν θα φτάσει καν τον τριψήφιο αριθμό ατόμων, είναι όχι απλά ορατός, αλλά και εξαιρετικά πιθανός.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τρέχει παράταση στην υποβολή υποψηφιοτήτων και οι παρασκηνιακές διεργασίες του τελευταίου αυτού εικοσιτετραώρου έχουν ανάψει για τα καλά…